Ierse springteam bekendgemaakt voor cruciale Olympische kwalificatie in Rotterdam

Horse Sport Ireland
Rodrigo Pessoa

Rodrigo Pessoa heeft het Ierse springteam bekend gemaakt voor de voor Ierland enorm belangrijke Europese Kampioenschappen in Rotterdam. Ierland komt aan start als regerend Europees kampioen nadat ze in 2017 in Gothenburg op spectaculaire manier teamgoud wonnen.

Behalve de individuele en team medailles die de Ieren in Rotterdam zullen willen behalen staat ook de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2020 op het spel. Rotterdam is de een na laatste kans om te kwalificeren voor de Ieren.

Het Ierse team, gesponsord door Devenish & The Underwriting Exchange in alfabetische volgorde:

Offaly’s Darragh Kenny met Balou du Reventon - eigenaar Ann Thompson

Waterford’s Peter Moloney met Chianti’s Champion - eigenaar Team Harmony

Meath’s Cian O’Connor met PSG Final – eigenaar Ronnoco Jump Ltd

Limerick’s Paul O’Shea met Skara Glen’s Machu Picchu – eigenaar Machu Picchu Partners LLC

Cork’s Shane Sweetnam met Alejandro – eigenaar by Seabrook LLC

Rodrigo Pessoa heeft goede hoop dat Ierland een goed resultaat kan behalen tijdens deze kampioenschappen en is zich bewust dat het een stevige strijd gaat worden. "We kennen het belang van dit kampioenschap. Het is het moment waarop we gewacht hebben. Vorig jaar hebben we ons niet gekwalificeerd voor de Spelen dus dit is onze kans om het voor elkaar te krijgen. Maar wetend tegen welke landen we zullen moeten strijden, zijn we volledig gefocussed op om die kwalificatie en team medaille binnen te halen," aldus Pessoa.

Tijdens de 2018 World Equestrian Games hebben USA, Zweden, Duitsland, Zwitserland, Nederland en Australia de zes beschikbare Olympische startbewijzen geclaimd. Dat maakt dat top teams uit o.a. Groot Brittannië, Frankrijk, België, Spanje, Italië en Ierland de strijd zullen aangaan tijdens de Europese Kampioenschappen waar slechts drie Olympische startbewijzen te winnen zijn. Het laatste startbewijs kan verkregen worden tijdens de finale van de FEI Nations Cup in Barcelona.

Het Ierse dressuurteam dat deelneemt aan de Longines FEI Europese Kampioenschappen wordt de komende dagen bekend gemaakt.

  • Deel dit artikel