Ierse dressuur ‘Girls In Green’ gaan voor Olympische kwalificatie tijdens EK

Horse Sport Ireland
Whats App Image 2019 08 02 at 17 02 37

Het Ierse dressuurteam dat in Rotterdam aan start komt is zojuist bekend gemaakt. Deze ‘Girls In Green’ hebben als doel geschiedenis te schrijven als allereerste Ierse dressuurteam dat aan de Olympische Spelen mee doet.

Het Ierse dressuurteam voor de Longines FEI Europese Kampioenschappen bestaat uit:

Kate Dwyer met Snowdon Faberge – (eigenaar Kate Dwyer)

Heike Holstein met Sambuca – (eigenaar Heike Holstein)

Anna Merveldt met Esporim – (eigenaar Giovanna Mazza)

Judy Reynolds met Vancouver K – (eigenaar Joe en Kathleen Reynolds)

Ierland was in het verleden tijdens de Olympische Spelen wel vertegenwoordigd door individuele ruiters maar nooit door een volledig dressuurteam. Gesterkt door de recente goede resultaten tijdens de Nations Cup in Aken en uitstekende individuele resultaten op internationale concoursen denken de Ierse dames kans te maken op een van de drie beschikbare Olympische teamplaatsen.

Vijf landen - Duitsland, Groot-Britannië, Zweden, Nederland en Spanje hebben zich al gekwalicificeerd voor Tokyo 2020 door hun prestaties tijdens de World Equestrian Games in 2018. Samen met Ierland zijn Denemark, Portugal, Belgie, Frankrijk, Finland, Oostenrijk en Zwitserland nog op jacht naar een van de drie resterende startbewijzen.

Na de bekendmaking van het team zei Horse Sport Ireland voorzitter Joe Reynolds: "Het is een bijzondere dag voor de paardensport in Ierland omdat we een dressuurteam aan kondigen voor de Europese Kampioenschappen. Dressuur is lange tijd achtergebleven in Ierland. 3 Ierse ruiters hebben Ierland tijdens de vorige Olympische Spelen vertegenwoordigd als individuele deelnemers maar nu hebben we echt een team dat sinds Aken zelfs als serieuze kandidaat wordt gezien. Kate, Anna, Heike en Judy zijn zeer goede amazones. Ik twijfel er niet aan dat ze zich bewijzen in Rotterdam en misschien lukt het hen om die Olympische kwalificatie te pakken. Complimenten voor het werk van de Horse Sport Ireland Dressage High Performance Committee en de selecteurs”

  • Deel dit artikel