Ierland wint Longines FEI Nations Cup in Hickstead

Anthony Codon IRL riding SFS Aristio LW

Na een spannende barrage tussen Ierland en Groot-Brittannië gisteren in de Longines FEI Jumping Nations Cup™ of Great Britain in Hickstead ging de overwinning in de Europe Division 1 naar het team van Rodrigo Pessoa. Zijn team bestaande uit Trevor Breen, Richie Moloney, Michael Duffy and Anthony Condon streed in de stromende regen, de eerste regen in wel 50 dagen. De barrage tussen Anthony Condon en Holly Smith bepaalde uiteindelijk de Ierse overwinning. Voor Nederland wilde het gisteren niet lukken, het team van Rob Ehrens moest zich in de tweede ronde terugtrekken uit de strijd.

Vooral hindernis 3 bleek de showstopper gisteren voor de Nederlandse ruiters. Chat Botte du Ruisseau Z, die twee weken geleden met zijn ruiter Johnny Pals nog de fraaie uitslag in Falsterbo (ZWE) bepaalde, vond de sloot in Hickstead in beide manches vreselijk eng. Toen ook William Greve zich moest terugtrekken in de tweede manche hield de Nederlandse bondscoach het voor gezien.

Ook de Britten moesten de klus met drie combinaties klaren toen Scott Brash op hindernis 3 werd gediskwalificeerd met hello Shelby. Maar de overige ruiters uit het team van Di Lampard, Holly Smith (Heart’s Destiny), Amanda Derbyshire (Luibanta BH) en William Whitaker (Utamaro D’Ecaussines) gaven geduchte tegenstand aan de mannen in het groen.

Holly Smith zette de tijd in de barrage met een mooie foutloze ronde maar Condon wist wat hem te doen stond en reed naar de overwinning in een tijd 2 sec sneller dan de Britse amazone.

Ierland is daarmee gestegen naar de derde plaats in het klassement met 335 punten en hebben zicht op een finaleplaats in Barcelona in oktober. Brazilië werd derde in Hickstead, Zweden vierde en België, leider in het klassement, werd vijfde voor Italië. Er is nog een wedstrijd in de Europe Division 1 in Dublin (IRL) over 12 dagen.


Resultaat - Hickstead (GBR):
1. Ierland - 16 strafpunten en 0/41.29 in barrage
2. Groot Brittannie - 16 strafpunten en 0/43.39 in barrage
3. Brazilie - 20 faults

Longines FEI Jumping Nations Cup™ series, Europe Division 1 klassement:
1 Belgie 420
2 Zwitserland 340
3 Ierland 335

  • Deel dit artikel