Hoopvol naar Rotterdam

Rsz wim ernes en laurens van lieren 2

Dressuurbondscoach Wim Ernes kijkt uit naar het komende CHIO Rotterdam. Terecht want het gaat goed met de dressuursport in Nederland. Ernes is in de gelukkige omstandigheden dat hij beschikt over een aantal vaste waardes en een aantal zeer veelbelovende combinaties in zijn Olympisch kader.

De afgelopen twee jaren won Nederland de FEI Nations Cup dressuurcompetitie. Tijdens de wereldbekerfinale in Las Vegas reden 2 Nederlandse combinaties zich bij de beste 5 en ook in de wereld ranking is Nederland met 3 combinaties in de top 10 en een aantal aanstormende combinaties prominent aanwezig. Toch kan de bondscoach nog niet op z’n lauweren gaan rusten.

Hij zal voor Rotterdam met zorg z’n team voor de FEI Nations Cup dressuur selecteren. In voorgaande jaren had Ernes tijdens de eerste wedstrijd in deze competitie in Videauban al de maximale punten binnen. “Dit jaar werden we derde. We liggen dus achter op schema en moeten in Rotterdam flink wat punten zien te vergaren,” zegt de bondscoach van het team dat vorig jaar in Rotterdam won. “Daarbij komt nog dat de opzet van de wedstrijd anders is omdat niet alleen de Grand Prix maar ook de GrandPrix Special en de Grand Prix Kür op Muziek meetellen voor het eindresultaat. Een interessante wijziging waar ik ook in m’n strategie rekening mee moet houden. Sowieso ben ik benieuwd naar de nieuwe opzet van het dressuurprogramma in Rotterdam.”

De wedstrijd in Rotterdam is voor Wim Ernes een officieel obeservatiemoment voor de Europese Kampioenschappen in augustus in Aken.

  • Deel dit artikel