Hoeve Westlandruiters wint selectiewedstrijd Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup

20140420 ZH10594

Uit bijna 200 starts tijdens dit paasweekend zijn de 10 teams die doorgaan naar de halve finale van de CHIO Zuid-Holland Cup geselecteerd. Op zaterdag 21 juni strijden in de halve finale de Hoeve Westlandruiters, RV Bernoski, PSV Voorne Putten, RV ’s Gravenhof, RV Oud-Beijerland, RV de Putsche Ruiters, RV Rijnland, LR de Palensteynruiters, PSV Westland en het Blauw Gele Vendel om de 4 plaatsen in de finale op zondag 22 juni a.s. Tijdens dit paasweekend was de hoogste individuele score voor amazone Anouck Taalman en Dubai (74,67%) in de M1-klasse.

Jurylid Marinus Sterrenberg die beide dagen de M-combinaties beoordeelde heeft veel talentvolle ruiters en combinaties in de rijbaan gezien. Anouck Taalman met Dubai (v. Westpoint) sprong daar in de M1-klasse uit. “In de proef van Anouck ging eigenlijk helemaal niets mis. Het paard heeft prima gangen, was mooi in cadans en losgelaten en ook de houding van de amazone was een plezier om naar te kijken,” aldus Marinus Sterrenburg. De M2 klasse werd gewonnen door Miranda Pakvis (De Lier) met Bliss. Deze combinatie startte namens RV Bernoski en behaalde een score van 68.67%.

De Z1-klasse werd gewonnen door Rabotalent en teamlid van de Hoeve Westlandruiters Danielle van Mierlo (Maasland) die met de jonge, talentvolle Jazz zoon Dayano 69,41% reed. “Een fantastisch paard met veel kwaliteit en een draf met veel allure. Het paard werd professioneel voorgesteld door Danielle, had nu nog hier en daar wat spanning maar is beslist een belofte voor de toekomst!,” aldus Mattie Boomaars, jurylid voor de Z- en ZZL rubrieken tijdens de selectie van de Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup.

In de Z2-rubriek was het een close call tussen Kimberley van der Werff met Sjonny Boy (67,06%) en Robin Bernoski (Bleiswijk) met Clever (66,76%). Beide combinaties hadden volgens jurylid Mattie Boomaars hun paarden rij-technisch uitstekend voor elkaar, 2 kleine foutjes van Robin Bernoski hebben Kimberley van de Werf van PSV Voorne-Putten de uiteindelijke overwinning opgeleverd.

Ook in de ZZ-L klasse was het een spannende strijd aan de top van het klassement. Rialdo Royal van Stephanie Kooijman (Zevenhuizen) maakte veel indruk op de jury. “Ook dit paard heeft een zeer aansprekende draf en een prachtig silhouet, maar mag nog wat meer ontspanning en losgelatenheid” aldus Boomaars. “Bij de proef van Jacobine Bijl-Dijkshoorn (Zoetermeer) met Vanity Sd was die ontspanning er wel. Jacobine reed een heel constante en vriendelijke proef waarin alle oefeningen netjes bevestigd waren.” Jacobine behaalde met Vanity Sd een score van 66,86%.

De Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup Dressuur vindt dit jaar voor de 12e keer plaats en geniet nog altijd grote belangstelling bij de Zuid-Hollandse rijverenigingen. De halve finale is op 21 juni a.s. en de finale op 22 juni tijdens het 66ste CHIO Rotterdam.

  • Deel dit artikel