Hoeve Westlandruiters winnen selectiewedstrijd CHIO Zuid-Holland Cup dressuur

747 A0680

Tijdens dit Pinksterweekend streden 37 Zuid-Hollandse verenigingen in de stralende zon in het Rotterdamstadion van het CHIO Rotterdam om de zeven halve finale plaatsen van de CHIO Zuid-Holland Cup op 24 juni a.s. Het team van de Hoeve Westlandruiters won met ruime voorsprong. Tijdens de halve finale zal ongetwijfeld de strijd opnieuw oplaaien met de zes andere halve finalisten; RV 's Gravenhof, RV Oud-Beijerland, RV De Prinsenhofruiters, thuisclub De Jockey Club , nieuwkomer RV Bliss en de Boreftse Ruiters.

Madelon Magermans - Eekhof behaalde met Incredible in de klasse M1 met 74% zeer overtuigend de hoogste individuele score.

De klasse ZZ-licht werd gewonnen door Jeanine Nieuwenhuis met Escobedo met een percentage van 69,571%. De combinatie startte voor RV Oud-Beijerland.

De combinatie die vorig jaar won in de klasse Z1 was dit jaar superieur in de klasse Z2. Emma van den Hooven won de Z2-klasse met Genius met 69,412%. Zij startte voor RV Prinsenhofruiters.

De klasse Z1 werd afgetekend gewonnen door Fransje van der Meer met Histaria. De combinatie, die vorig jaar won in de klasse M2, leverde met een score van 70,735% een mooie bijdrage aan het teamresultaat voor RV 's Gravenhof.

De M2 rubriek werd met 68% gewonnen door Kirstin van der Peijl met VDP's Whitney.

De grootste rubriek, de klasse M1 met 41 combinaties, werd gewonnen door Madelon Magermans-Eekhof die met Incredible voor de Hoeve Westland Ruiters de hoogste individuele score van maar liefst 74% reed.

Complimenten voor coach van de Hoeve Westlandruiters, Patrick van der Meer, die zelf afgelopen dagen in Compiègne deelnam aan de FEI Nations Cup met het Nederlandse team, vannacht thuiskwam en vanochtend langs de ring stond om zijn team naar de overwinning te begeleiden.

De heer De Haas en mevrouw Smits hebben twee lange, warme dagen gemaakt als jury van de CHIO Zuid-Holland Cup dressuurselectie. In de Z- en ZZ-rubrieken jureerde de heer De Haas: "Ik heb genoten van de teamspirit en de prachtige paarden. Soms zag je dat de paarden en ruiters van de professionele teams het net iets makkelijker hadden doordat zij meer ervaring hebben met ambiances zoals hier, hun paarden zijn vlaggen en boarding gewend. Een goede leerervaring. In de kopgroep liepen de paarden net iets meer gedragen."

Zijn collega mevrouw Smits was erg enthousiast over deze bijzondere wedstrijd op de prachtige accommodatie en had veel waardering voor de verenigingsgezinde manier waarop de teams naar de wedstrijd kwamen. "Er was publiek en zelfs applaus, dat maak je niet zo vaak meer mee op wedstrijden." Ook mevrouw Smits adviseerde de M-ruiters om te leren van de winnaars in deze rubrieken en ervaring op te doen.

De halve finales vinden plaats op de zondagochtend van het 70ste CHIO Rotterdam op 24 juni a.s. De beste drie teams rijden op zondagmiddag de finale. Alle individuele winnaars en het winnende team wonnen voorafgaand aan het CHIO Rotterdam een les van directeur sportief dressuur Laurens van Lieren.

Teamuitslag selectie CHIO Zuid-Holland Cup dressuur

Individuele uitslag selectie CHIO Zuid-Holland Cup dressuur

  • Deel dit artikel