Hoedjesdag en winkelen in het Stroodorp

CHIO
Whats App Image 2024 05 31 at 10 39 23 1
Foto: gittha.nl

Het CHIO Rotterdam is het oudste topsportevenement van Rotterdam, maar nog veel meer. Wist je dat het CHIO het eerste paardensport evenement met een Stroodorp was? Alle stands waren afgewerkt met stromatten, daar komt het woord Stroodorp ook vandaan. Vroeger werd het Stroodorp ook wel de Kleine Lijnbaan genoemd omdat je er zo gezellig kon winkelen. Dat kan nog steeds! Ook dit jaar zijn er weer leuke stands, entertainment en een heerlijk foodcourt. Het CHIO is een dagje uit. Een van de standhouders in het Stroodorp dit jaar is Gittha.nl

Eigenaresse Gittha is al 30 jaar ondernemer en met gittha.nl staat ze inmiddels vijftien jaar op fairs en evenementen. Sinds twee jaar zien we haar ook in de paardenwereld. De helft van alle weekenden is ze op pad en naast kerst-, jacht- en landgoedfairs staat ze inmiddels ook op Jumping Amsterdam, Boekelo en The Dutch Masters. Gittha heeft vroeger zelf ook gereden, maar dat mag volgens eigen zeggen geen naam hebben. Kijken vindt ze fantastisch. Gittha: “Springen vind ik het spannendste om naar te kijken, mijn adrenaline stijgt dan echt. Mennen vind ik ook heel gaaf en vooral knap, de marathon, hoe krijgen ze het voor elkaar! Dressuur is natuurlijk ook prachtig, zo elegant en ik hou van de etiquette die daarbij komt kijken, mooi hoe dat in stand gehouden wordt.”

Zaterdag hoedjesdag

Vanwege het 75 jarig jubileum van het CHIO worden oude tradities in ere hersteld. Zo ook de hoedjesdag. Op de zaterdag (22 juni) nodigen we alle dames EN heren uit een hoed te dragen. Tot groot plezier van Gittha natuurlijk. Gittha: “Een hoed wordt vaak gezien als een kledingstuk waarvan men zich afvraagt of hij of zij het wel kan dragen. Velen zien het als too much. Maar dat is het niet! Een hoed heeft een functie. Vroeger droeg iedereen iets op het hoofd. Het is elegant, maar geeft ook bescherming tegen bijvoorbeeld de zon. Daarnaast zoek je een hoed die past bij je outfit en je look compleet maakt.

Twintig kleuren

Ik vind het CHIO een evenement met klasse. Een hoed past daar perfect bij. Waarom mijn hoed? Ik heb één soort hoed die hip en klassiek tegelijk is. Iedereen kan mijn hoed op. De rand is niet zo breed en past bij alle leeftijden. Het is een unisex hoofddeksel dat zowel gedragen kan worden door mannen als vrouwen en is er in de maten S, M, L en XL en de hoed is in 20 kleuren verkrijgbaar.

Speciale aanbieding

“Op het CHIO ben ik te vinden in stand nummer 20, tegenover de champagnebar. Alleen tijdens het evenement heb ik een leuke, speciale aanbieding: Mijn hoedjes kosten niet zoals normaal € 59.95, maar voor dit 75ste CHIO slechts € 50. Ik vind het leuk om ze promoten, misschien haalt het mensen over de streep. Nog steeds vind ik het fantastisch als ik mijn producten gedragen zie worden, ik ben een zogenaamd vakofiel.”

Meer dan hoeden

Naast hoeden verkoop ik tijdens het CHIO ook sjaals en kleding. Ik ben de ontwerpster van de unieke aanritssjaals en ik verkoop cashmere kleding. Alles wat ik verkoop is van uitmuntende kwaliteit. Inspiratie haal ik uit de natuur en combineer ik met de laatste modetrends.

Juliette Dersigni werkt sinds 2024 samen met Gittha.
Juliette zal binnenkort haar eigen knitwear merk laten zien bij Gittha.nl. Juliette is afgestuurd aan de Amsterdam Fashion Instituut en een waardevolle aanvulling.

Over die aanritssjaals trouwens, die zijn heel bijzonder. Het zijn sjaals die bestaan uit twee lagen van verschillende diktes die je naar behoeft los of aan elkaar kunt dragen. Niet allen heel mooi, ook heel duurzaam, want je kunt de sjaals dus alle jaargetijden gebruiken."

Tenslotte wil ik graag nog iets zeggen wat niet direct iets met mijn producten of de paardensport te maken heeft, maar wat ik wel belangrijk vind. Laten we met elkaar de wereld wat liefdevoller maken. Warm, sociaal, met elkaar, het maakt het zoveel mooier!”

  • Deel dit artikel