Het verhaal van Koning Arthur

Kindermiddag HR 18

Voor kinderen van alle leeftijden is een bezoek aan het CHIO Rotterdam een belevenis.

Daar hoort natuurlijk de Jeugdmiddag op woensdagmiddag bij waarin net als vorig jaar het Hofpleintheater je weer meeneemt in een mooi avontuur. Dit keer vertelt tovenaar Merlijn ons de belevenissen van Koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel.

De Rotterdampiste verandert op de eerste dag van het CHIO Rotterdam in Camelot, het kasteel van Koning Arthur. Arthur, die aan het begin van het verhaal nog een jonge schildknaap is droomt ervan ooit als een echte ridder te mogen vechten. Arthur gaat kijken naar een spektakel met ridders te paard en lansen en zwaarden. Zelf heeft hij ook een pony, Chico. Onderweg naar huis ontdekt Arthur een bijzonder zwaard dat vast zit in een steen en wat er verder gebeurt…. Als je dat graag wilt weten, kom naar de jeugdmiddag op het CHIO Rotterdam. Dan maak je het hele verhaal zelf mee. Tenzij jij, net als Merlijn een glazen bol hebt, dan kun je misschien zelf, thuis kijken hoe het afloopt.

Natuurlijk komen er veel paarden voor in het verhaal van Koning Arthur, maar ook prinsessen, jonkvrouwen en een koningin, natuurlijk allemaal in prachtige gewaden. Het belooft in ieder geval weer heel erg spannend te worden.

Voor en na afloop van het programma in de piste kun je nog spelen in het Indofin Kinderdorp. Of misschien wil je je laten schminken als een echte prinses. En natuurlijk kan het gebeuren dat je Chico tegenkomt de mascotte van het CHIO Rotterdam.

Nodig je vrienden en vriendinnen uit en kom op woensdagmiddag naar het CHIO Rotterdam. Trouwens je ouders mogen ook mee! Ze kunnen naar dressuur kijken of gewoon ook naar het spannende verhaal van Koning Arthur. Of gezellig winkelen of iets drinken in het Stroodorp.

  • Deel dit artikel