Het gaat om de juiste mensen kennen

CHIO
BJS 1178 783 Sterrehofs Calimero Marc Houtzager
Foto: Ben Schellekens

De juiste mensen kennen op het beslissersniveau is naast een goed product of een goede dienst belangrijk voor het succes van ondernemers. Al van oudsher is het CHIO Rotterdam the place to be voor zakelijk Rotterdam (en daarbuiten). Natuurlijk tijdens de vele hospitality bijeenkomsten tijdens het evenement, maar ook door het jaar heen. Het CHIO Rotterdam heeft maar liefst vijf businessclubs, zowel branche-onafhankelijk als branchegericht. De businessclubs Vrienden van het CHIO, CHIO Port Club Rotterdam, CHIO Vastgoed Club, CHIO Assurantie Club en Sociëteit Schoufour ontmoeten elkaar tijdens de clubactiviteiten gedurende het jaar en natuurlijk tijdens het CHIO Rotterdam.

De CHIO Port Club Rotterdam is een club van bedrijven die actief zijn binnen de maritieme & offshore branche. De businessclub viert in z’n huidige vorm dit jaar het eerste lustrum (er was daarvoor ook al een businessclub van havengerelateerde bedrijven). Rik Pek (CEO van Broekman Logistics) Leo Ruijs (CEO Europe Container Terminals - ECT) en Ruud Maaskant (CEO Jordex) vertellen waarom zij lid zijn van de CHIO Port Club Rotterdam.

HUTCHISON PORTS ECT ROTTERDAM

Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) behoort tot de leidende en meest geavanceerde containerterminal operators van Europa. ECT exploiteert in Rotterdam de ECT Delta terminal en de ECT Euromax terminal. Vanaf het allereerste containerschip dat in 1966 Europa bezocht, dus al 56 jaar, is ECT leidend in containeroverslag. ECT ontwikkelde de Maasvlakte tot hét centrum van de Europese containeroverslag.

Leo Ruijs over de CHIO Port Club Rotterdam: ‘Allereerst vinden wij dat we als grote speler in de Rotterdamse haven ook een maatschappelijke betrokkenheid hebben bij de stad Rotterdam. Het CHIO Rotterdam is een icoon in deze stad. De afgelopen jaren hebben wij ons als ECT verbonden aan het CHIO en ontvangen we er onze relaties. Maar ik onderken ook het belang van goede zakelijke netwerken. Overigens was zakelijk netwerken best lastig de afgelopen twee jaar. Bij de CHIO Port Club gaan sport en zakendoen samen en ontmoeten wij voor ons relevante mensen.’

JORDEX

Jordex heeft zich sinds 1987 ontwikkeld tot een grote wereldwijde speler op gebied van transport en logistiek. Het Rotterdamse bedrijf onderscheidt zich door een ervaren, enthousiast en vooral vitaal team. In 2019 werd Jordex uitgeroepen tot Vitaalste bedrijf van Nederland.

Ruud Maaskant over CHIO Port Club Rotterdam: ‘Bewegen zit in het dna bij het Jordex-team. We sporten niet alleen graag zelf, we gaan ook allemaal graag naar sportevenementen toe. Het CHIO is in Rotterdam en de rest van het land natuurlijk als sportevenement een begrip. En het past bij ons, wij zijn echte werkpaarden! Zo’n businessclub als de Port Club maakt het extra interessant. Er komen veel mensen van bedrijven die interessant voor ons zijn. Veel leden kennen we al, maar het is altijd leuk om hen eens in een andere setting te ontmoeten.’

BROEKMAN LOGISTICS

Broekman Logistics is een full service logistiek bedrijf gespecialiseerd in vervoer over zee, de weg, het spoor, door de lucht en multimodaal transport. Het bedrijf, dat in 1960 werd opgericht, heeft Rotterdamse roots maar inmiddels vestigingen en ruim 1000 medewerkers over de gehele wereld.

Rik Pek over CHIO Port Club Rotterdam: ‘Het CHIO heeft een lange traditie in Rotterdam. Het is een prachtige plek om onze lokale en internationale relaties te ontmoeten. Ik ben ook lid van andere netwerken, maar ik kom graag naar de activiteiten van de CHIO Port Club omdat je daar toch weer anderen ontmoet.’

  • Deel dit artikel