Het feestje van Rotterdam, daar hoort de haven bij aanwezig te zijn!

CHIO
CEFEE9 A3 B11 D 4 EE3 B4 FB 9 A8 C5 A4469 D5 1 105 c

Wanneer het geplande online interview begint werkt Bas Janssen van Deltalinqs nog snel een boterhammetje weg. De hele ochtend is hij al aan de telefoon en in online meetings met leden, partners en journalisten over de situatie met Rusland en de Oekraïne. Het zijn spannende tijden die behoorlijke impact hebben op de bedrijven in de Rotterdamse haven.
Eigenlijk is het interview over het CHIO een welkome afwisseling, of zoals Bas zegt: “even iets onbelangrijkers, wat gewoon leuk is.”

Wat betekent het CHIO Rotterdam voor Bas Janssen, voor Deltalinqs, de ondernemersvereniging die 95% van alle logistieke, haven- en industriële bedrijven in de mainport Rotterdam vertegenwoordigt, en voor haar leden? “Het CHIO Rotterdam is, samen met bijvoorbeeld Feyenoord, het ABN AMRO World Tennis Tournament, het North Sea Jazz festival en het IFFR, een iconisch evenement. Met dit soort evenementen zet Rotterdam zich goed op de kaart. En het CHIO zelf is de Champions League van de paarden”, aldus Bas Janssen. “Daarnaast is het een mooi evenement om partijen in de havengemeenschap te verbinden. Dat doen we al een aantal jaren op donderdag en op zondag. Op de donderdag is dat heel ontspannen, een gezellige bijeenkomst zonder agenda, gewoon netwerken. Op de zondag hebben we een ontvangst samen met het Havenbedrijf Rotterdam. Dat is meestal meer thematisch gericht en een samenkomst van een aantal hoogwaardigheidsbekleders als speciale gasten."

Het hoogtepunt van de afgelopen zomer

Deltalinqs heeft zo’n 700 aangesloten bedrijven, 200 daarvan zijn directe leden en 500 zijn als Rotterdams bedrijf aangesloten via een aangesloten brancheorganisatie. “Voor deze partijen proberen wij beleid, wet- en regelgeving te beïnvloeden, we verstrekken informatie en we behartigen de collectieve belangen. Vanuit de gedachte ‘samen staan we sterk’ pakken we thema’s op en we organiseren events voor onze leden. Bijvoorbeeld webinars en ons jaardiner, dat dit jaar in mei plaatsvindt. De ontvangst tijdens het CHIO is ook een voorbeeld van zo’n event. Deltalinqs is ook aangesloten bij de CHIO Port Club Rotterdam, het business netwerk voor havenpartijen.”


Afgelopen jaar was de opzet, mede door de COVID-situatie anders. Hoe is dat bevallen? Bas Janssen: “Het was anders, een klein gezelschap, een uitgeserveerde zittende lunch op de zondag. Maar iedereen had er zo’n behoefte aan om elkaar weer eens te zien. Het was zo ongeveer het hoogtepunt van die zomer. En dicht op de sport. Een contrast met het EK in 2019. Toen hadden we onze ontvangsten op de Boulevard aan de Kralingse Plas. Het was geweldig weer en je had een prachtig uitzicht, maar ik miste het zicht op het evenement, de paarden.”

Historische band tussen haven en CHIO Rotterdam

We vragen Bas Janssen, die zelf aangeeft liefhebber te zijn van alle sportwedstrijden en -evenementen, of hij zelf nog iets wil toevoegen. “De band tussen de haven en het CHIO Rotterdam is een historische band. De Rotterdamse haven en industrie is de dikke tafelpoot van onze economie en het CHIO is al vanaf het begin een uithangbord voor de haven. Het is niet alleen erg leuk om op het CHIO te zijn, het is ook goed voor de bedrijvigheid in Rotterdam. En de gezamenlijke havenbedrijven behoren ook wat terug te doen voor de iconen van de stad. Een win-winsituatie. Het CHIO is het feestje van Rotterdam, daar hoort de haven bij aanwezig te zijn!”

En zo is dat! De band tussen de ondernemers in de Rotterdamse haven en het CHIO Rotterdam is er vanaf het begin en zal er hopelijk nog heel lang blijven.

  • Deel dit artikel