Herhaling van Rotterdam in Aken

Adelinde cdio5

Nederland komt op 17 juli bij het CHIO van Aken zowel in de dressuur- als in de springwedstrijden met (groten)deels dezelfde teams aan de start als in Rotterdam afgelopen week. Voor beide disciplines staat op donderdag 17 juli de landenwedstrijd op het programma. Om 09.00 uur rijden de dressuurruiters in het geheel vernieuwde en uitgebreide dressuurstadion en om 19.30 uur begint de Nations Cup voor de springruiters.

Dressuur

Bondscoach Wim Ernes heeft er voor gekozen om met een mengeling van drie bewezen combinaties en een aanstormende combinatie naar Aken te gaan. Alle vier combinaties die in Aken van start gaan maken deel uit van het Olympisch kader. Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P. (Jazz x Ulft) vormt, net als Daniëlle Heijkoop met Kingsley Siro N.O.P. (Gribaldi x Hemmingway) en Hans Peter Minderhoud met Glock's Romanov (Rohdiamant x Grundstein II) de ervaring en Katja Gevers mag met Thriller (Gribaldi x Amor) tot aanstormende combinatie gerekend worden.

Cornelissen beleefde een schitterende rentree na een afwezigheid van enkele maanden tijdens Outdoor Gelderland, waar ze zowel de Grand Prix als de Freestyle wist te winnen. In Rotterdam onderstreepte zij hun vorm door opnieuw beide wedstrijden winnend af te sluiten. Daniëlle Heijkoop eindigde na een voortreffelijk optreden in de wereldbeker finale te Lyon in Rotterdam tweemaal als derde. Hans Peter Minderhoud legde in 2013 beslag op de vierde plek met Glock's Romanov in het Nederlands Kampioenschap. Katja Gevers heeft in bijna alle CDI 3* en 4* wedstrijden en wereldbeker kwalificaties wedstrijden waar in zij met Thriller van start is gegaan op een enkele uitzondering na een top tien klassering gerealiseerd.

Springen

Ondanks het gegeven dat de landenwedstrijd van Aken geen deel meer uitmaakt van de Furusiyya FEI Nations Cup competitie heeft deze wedstrijd niet aan prestige in geleverd. Vandaar dat bondscoach Rob Ehrens er voor gekozen heeft om met een sterk team af te reizen naar deze Duitse stad. Gerco Schröder en Glock's Londen (Nabab de Reve x Chin Chin), afgelopen weekeinde nog dubbel foutloos in Rotterdam en zesde in de Grote Prijs, behoren tot de wereldtop, net als Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P. (Quidam de Revel x Landgraf I). Rabo Talent van het Jaar Frank Schuttert maakt zijn debuut in Aken en hij zadelt in de landenwedstrijd de altijd spectaculair springende Winchester HS. De vierde ruiter van het team is Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN (Rash R x Fuego du Prelet). Met Zenith SFN legde Dubbeldam in Mierlo beslag op de tweede plaats in het Nederlands Kampioenschap en maakte deel uit van het team dat in Rome en in Rotterdam als tweede eindigde in de landenwedstrijd. Wie Ehrens als vijfde en reservecombinatie meeneemt wordt in een later stadium bekend gemaakt.

  • Deel dit artikel