Henrik von Eckermann snelste in Rabobank Championship of Rotterdam

Rsz van eckermann chacanno 1

De Zweed Henrik von Eckermann heeft het Rabobank Championship of Rotterdam achter zijn naam geschreven. Na een zinderende barrage behaalde hij met Chacanno de eerste prijs. De tweede plaats ging naar de Marokkaanse ruiter Abdelkebir Ouaddar. Leopold van Asten hield de Nederlandse eer hoog door als derde te eindigen.

Liefst 23 ruiters wisten zich te plaatsen voor de barrage. Een goedgevulde RotterdamPiste leefde hartstochtelijk mee tijdens de wedstrijd. Leopold van Asten reed een uiterst scherpe rit met zijn schimmelmerrie VDL Groep Beauty. Lange tijd ging hij aan de leiding, tot Abdelkebir Ouaddar de koppositie overnam. Met een knap staaltje stuurmanskunst manoeuvreerde hij zijn paard Quickly de Kreisker over de hindernissen. Von Eckermann trok echter aan het langste eind. Even snel als elegant reed hij met Chacanno naar de overwinning.

Jong Nederlands talent Jelmer Hoekstra wist de barrage te halen en pakte met Chaplin de 7e prijs. De Middelharnisser won de Equus prijs voor beste jonge ruiter. Ook mocht hij een zilveren penning van koning Willem-Alexander in ontvangst nemen.

  • Deel dit artikel