Hechte band tussen het SFN en CHIO

Jeroen Dubbeldam Zenith SFN

Op het CHIO Rotterdam vond in 2006 de aftrap plaats voor het Springpaarden Fonds Nederland (SFN). Om één simpele reden: de doelstelling van het SFN is om topspringpaarden te behouden voor Nederlandse ruiters om op het allerhoogste niveau in de springsport actief te zijn. Dat allerhoogste niveau is op vrijdagmiddag de landenwedstrijd.

"We hadden vertrouwen in de opzet van dit fonds. Daarom leek het ons als directie van het SFN om daar waar springsport op het allerhoogste niveau wordt geboden ieder jaar een bijeenkomst te houden, op de belangrijkste dag van het jaar voor de Nederlandse springsport. Dat is de dag van de landenwedstrijd en wij hoopten dat onze paarden goed genoeg zouden zijn om in die wedstrijd van start te mogen gaan. Dat dit zoals het nu lijkt in vijf jaar vier keer is gelukt onderstreept de importantie van het SFN", aldus directie voorzitter Gerrit-Jan Swinkels.

Vanaf 2006 zijn de eigenaren van de SFN paarden en de certificaathouders van het SFN te gast van Van Lanschot Bankiers bv, die de oprichting van het SFN mogelijk maakte en dit Fonds nog steeds ruimhartig ondersteunt. Het SFN is uiterst succesvol, want Utascha SFN heeft onder Eric van der Vleuten en Jeroen Dubbeldam tweemaal deelgenomen aan een EK en eenmaal aan een WK. In de afgelopen vier jaar heeft een paard uit de SFN stal drie maal deel uitgemaakt van het team dat in de Rotterdamse landenwedstrijd van start ging. Dit jaar kan het zijn dat Zenith SFN voor Nederland samen met Jeroen Dubbeldam op vrijdagmiddag in de landenwedstrijd start. Dan hangt het van hun prestatie af of het WK in Normandië een stapje dichterbij komt. De certificaathouders, bijeen in één van de gastruimtes, zullen de prestaties op de voet volgen en duimen voor een Nederlandse zege en een topprestatie van Dubbeldam en Zenith SFN. In relatief korte tijd en met een beperkt budget is het SFN er in geslaagd om uit te groeien tot een stabiele factor van de springsport in Nederland!

  • Deel dit artikel