Goud en twee maal zilver voor Team NL tijdens 2e dag Europese Para Dressuur kampioenschappen

KNHS
ADB Demi Haekens EHL Daula N O P 001
Foto: Anouk den Breejen

De eerste medailles zijn binnen voor de Team NL para dressuurruiters. Demi Haerkens won op het EK in Riesenbeck het goud in de individuele test van Grade IV met een fantastisch gereden proef met haar prachtige merrie EHL Daula N.O.P. Bij haar eerste EK-optreden liet Demi haar NLO-WVM-TeamNL concurrente Sanne Voets met Demantur RS2 N.O.P achter zich. Frank Hosmar heeft met het zilver op het EK in Riesenbeck weer en medaille toegevoegd aan zijn imposante palmares.

Met goud en zilver en gisteren de vierde plaats voor Lotte Krijnsen in Grade III is dit een heel mooi begin voor het para-dressuurteam van bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink op het EK Para-dressuur.

Demi Haerkens reed een prachtige proef met haar merrie EHL Daula N.O.P. waarin de lichtvoetigheid en het gemak opviel. De merrie blijft daarbij prachtig in de houding en de oefeningen werden heel mooi uitgevoerd. Drie juryleden zetten Demi op de eerste plaats, twee op de tweede. Het totaal van 77.556 procent bleek ruim goed voor goud. Een top resultaat voor de amazone uit Helmond die vorig jaar teamgoud won op het WK en in Riesenbeck haar eerste EK rijdt.

Het was spannend in Grade IV tot het eind. Sanne Voets en haar ervaren vosruin Demantur RS2 N.O.P. waren de laatste aan start die het Haerkens moeilijk konden maken. De zoon van Vivaldi liet zijn sterke punten zien in de galop. Sanne reed sterk en liet weinig liggen. Bij twee juryleden stond Sanne op de eerste plaats en bij de andere drie op de tweede. Het resultaat van 75.126 procent was goed voor zilver. Een prachtig resultaat voor de amazones van NLO-WVM-TeamNL in Grade IV, die vrijdag hun teamtest rijden voor de landenwedstrijd. Zaterdag zijn Demi en Sanne wederom elkaars concurrenten in de finale van het EK, de kür op muziek.

In Grade V moest de Frank Hosmar met zijn ervaren kompaan Alphaville N.O.P. alleen zijn meerdere erkennen in de Belgische Michelle George. Brons ging naar de Duitse Regine Mispelkamp met de KWPN-er Highlander Delight’s.

Frank Hosmar reed zeer goede foutloze individuele proef in de fraaie piste in Riesenbeck. Zijn 19-jarige Alpahville N.O.P. liet zich in geweldige vorm zien, was bijzonder expressief en gelijkmatig. Met een prachtig percentage van 76 procent bleven ze slechts 0.308% procent achter Michele George en Best of 8 die het goud wegkaapten. Twee jaar geleden op het EK in Rotterdam won Hosmar nog goud.

De manier waarop Hosmar Alphaville N.O.P. presenteerde leverde veel complimenten op. Wederom een topprestatie van een van de vaandeldragers van NLO-WVM-TeamNL, die donderdag de landenwedstrijd rijdt en zaterdag de finale rijdt.

  • Deel dit artikel