Goes, Peters en Van der Horst winnen in Ammerzoden

Rsz van der horst rixt 13

De negen deelnemers aan de eerste kwalificatiewedstrijd om de Para Dressuur Trophy, die op 30 januari tijdens Jumping Amsterdam wordt verreden, zijn bekend. In Ammerzoden pakten Sabine Peters, Rixt van der Horst en Ilona Goes met hun overwinning in de individuele proef de volle 20 plaatsingspunten en dat leverde hun een startbewijs op voor Amsterdam.

Rixt van der Horst behaalde met Uniek in de gecombineerde Grade 2 & 1 A-B een dubbele overwinning in Ammerzoden, waar een groot aantal deelnemers zich door het stormachtige weer afgemeld hadden. Met Uniek (v.Gribaldi) won de tweevoudig wereldkampioene en lid van het Rabo Talententeam met een percentage van in de 73 procent zowel de individuele proef als de landenproef, die niet meetelt voor de Para Dressuur Trophy. Rixt stelt zich met deze score duidelijk kandidaat voor de wedstrijd in de RAI. De concurrentie zal het de Friese amazone echter niet cadeau geven. In Ammerzoden zat routinier Demi Vermeulen haar op de hielen. De amazone uit Zevenaar reed Vaness in dezelfde grade naar 72 procent en plaatste zich daarmee ook voor Amsterdam.

Ilona Goes verdiende met haar overwinning in Grade 3 20 plaatsingspunten op weg naar de kwalificatiewedstrijd in Amsterdam. Met Zallisto behaalde ze 72,13 procent, slecht 0,79 procent meer dan Lotte Krijsen en de Duits gefokte Rosenstolz.

Net als Rixt van der Horst behaalde Sabine Peters, winnares van Grade 4 in Ammerzoden, de volle 40 plaatsingspunten na twee wedstrijden. Met Carolus Magnus, gewaardeerd met 70,48, hoort ze daarmee ook tot de kanshebbers in de RAI.

Na Jumping Amsterdam volgt een volgende reeks van drie wedstrijden voor de volgende kwalificatiewedstrijd tijdens Indoor Brabant. De finale van de Para Dressuur Trophy, mogelijk gemaakt door Rabo Foundation, is tijdens CHIO Rotterdam.

Uitslag Ammerzoden Para Dressuur Trophy:

Grade 3, individuele proef
1. Ilona Goes (Zegveld), Zalisto (v.Florencio), 72,13
2. Lotte Krijnsen (Enschede), Rosenstolz (v.Rotspon), 71,22

Grade 2 en 1A-B, individuele proef
1. Rixt van der Horst (Grou), Uniek (v.Gribaldi), 73,36
2. Demi Vermeulen (Zevenaar), Vaness (v.Onze Fons), 72

Grade 4, individuele proef
1. Sabine Peters (Cuijk), Carolus Magnus (v.Sunny-Boy), 70,48
2. Marin Haentjens-Kirkels (Geldrop), Wispering Shadow K. (v.Stravinsky xx), 65,36

De deelnemers aan de kwalificatiewedstrijd Para Dressuur Trophy in Amsterdam op 30 januari:

Sabine Peters - Carolus Magnus (v.Sunny Boy)

Rixt van der Horst - Uniek (v.Gribaldi)

Nicole den Dulk - Fifty Fifty (v.onbekend)

Ilona Goes - Zalisto (v.Florencio)

Lotte Krijnsen - Rosenstolz (v.Rotspon)

Sanne Voets - Vedet PB N.O.P. (v.Florestan I)

Demi Vermeulen - Vaness (v.Onze Fons)

Nadia van Delft - Coming Star (v.Dreamcatcher)

Marin Haentjens-Kirkels - Wispering Shadow K (v.Stravinsky xx)

  • Deel dit artikel