’Gewoon doen – al jaren samen sterk’ – Luxaflex en het CHIO

Luxaflex/CHIO
CHIO foto 2

Hunter Douglas Europe en dochterbedrijf Luxaflex Nederland zijn al jaren trouwe partners van het CHIO Rotterdam. Sterker nog: ze zijn zelfs bijna even oud! Luxaflex® viert momenteel samen met consumenten en dealers haar 70-jarig bestaan. Het CHIO is van 1948, dus net iets ouder. Kees Commijs, directeur van Luxaflex®, vertelt:

“Al 70 jaar lang kiezen Nederlanders voor onze raambekleding bij het inrichten van hun huis. Wij zijn er trots op dat we bijdragen aan het thuisgevoel en onderdeel zijn van zoveel interieurs. Door te blijven inspelen op trends en behoeften als duurzaamheid en innovatie en door onze krachten te bundelen met Luxaflex® dealers die net zo ambitieus zijn als wij, is Luxaflex® tot op de dag van vandaag een sterk merk. En daar zit de match: het CHIO is ook een sterk merk, een evenement waar iedereen in Nederland en zeker in Rotterdam en Kralingen iets mee heeft. Het is geweldig dat zo’n mooi, goed georganiseerd evenement in Rotterdam georganiseerd kan worden én wereldwijd bekijks heeft. Topsport op een toplocatie, iets waar wij ons als A-merk graag mee identificeren.”

Waarom kiezen jullie voor het CHIO Rotterdam als zakelijk platform?

Commijs: “Het CHIO is netwerken op zijn Rotterdams. Geen poeha, maar wel klasse, relatiebeheer en entertainment gecombineerd. Ik zal een leuke anekdote delen: een paar jaar terug wilde ik een dealer-reis aankondigen op het CHIO, met een lezing door de ambassadeur van het land. Maar helaas, de beste man was op het laatst verhinderd. Toch wilden we de aftrap door laten gaan, en aan laten kondigen door een bijzondere gast. En wat denk je? De aftrap is doorgegaan. Ambassadeur van het CHIO en oud premier Jan-Peter Balkenende heeft daarop iedereen welkom geheten. Dát is het CHIO én dat is zaken doen: Gewoon doen! Elkaar helpen en iets gunnen en doorgaan, zoals we al jaren met elkaar doen.”

Dit jaar is anders dan andere CHIO ’s, hoe gaan jullie het dit jaar doen?

“Op zijn Rotterdams. Gewoon doen dus. We kijken naar wat er wel kan. In verband met de 1,5 meter regel nodigen we minder relaties uit in de Luxaflex® loge, wat automatisch zorgt voor een persoonlijkere sfeer. De entourage is onveranderd, de organisatie alsmede de catering van Maison van den Boer zijn er klaar voor en ruiters met paarden staan in de startblokken. Wij zijn met elkaar toe aan een hippische beleving. En die beleving zal niets af doen aan kwaliteit als gevolg van coronamaatregelen.”

Waarom hebben jullie ook dit jaar gekozen om in aangepaste vorm iets met het evenement te doen?

“Wij werken al lang samen en ik kom hier ook al vele jaren. Dus steun je elkaar, in goede en mindere tijden. Ik moet er niet aan denken dat we onze plaatsen op de tribune onbezet laten, want onze dealers vragen actief of we ‘iets met het CHIO’ gaan doen.”

  • Deel dit artikel