Gewijzigde opzet FEI Nations Cup dressuur in Rotterdam

HP Minderhoud1

Met landenteams uit toplanden als België, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden, USA en Nederland belooft de FEI Nations Cup dressuur ook dit jaar weer een mooie wedstrijd te worden.

Vergeleken met vorig jaar is de opzet van de FEI Nations Cup tijdens het CHIO Rotterdam iets gewijzigd. De Grand Prix voor het CDIO5* vindt nog steeds op de begindag van het evenement plaats, op donderdag 21 juni. Tijdens deze proef komen alle deelnemers van alle teams aan start in het InterChem dressuurstadion.

Aan de hand van deze uitslag gaan de beste 4 teams door naar de A-finale op zaterdagavond 23 juni in het Rotterdam Stadion, waar twee ruiters van het landenteam in de CDIO 5*Grand Prix Special starten en twee ruiters van het team in de CDIO 5* Grand Prix Kür op Muziek starten.

De overige 4 teams starten op zaterdagmiddag in het InterChem dressuurstadion in de B-finale waar zij een Grand Prix Special en een Grand Prix Kür op Muziek rubriek verrijden.

“Met deze opzet blijft de wedstrijd eerlijk en spannend tot op het laatste moment en voorkomen we een noodlottige situatie zoals afgelopen jaar toen het Nederlandse team werd geëlimineerd omdat Cennin van Madelein Witte Vreese vlak voor de wedstrijd een hoefijzer verloor en het Nederlandse team daardoor niet voldoende ruiters kon laten starten,” aldus Laurens van Lieren, directeur sportief dressuur van het CHIO Rotterdam.

  • Deel dit artikel