Duitsland domineert bij start FEI Nations Cup Dressuur

FEI / Catie Staszak
Nations Cup Wellington

De FEI Dressuur Nations Cup™ competitie van 2024 is donderdag van start gegaan in Wellington, FL (VS) met een vierde opeenvolgende overwinning voor Duitsland.

Twee combinaties zaten ook in het winnende team van vorig jaar, namelijk Anna-Christina Abbelen (Sam Donnerhall) en Felicitas Hendricks (Drombusch). Frederic Wandres (Totall Recall) en Michael Klimke (Domino 957) maakten het winnende team compleet, waarbij Klimke ook diende als chef d'equipe. De totale score van het Duitse team was 213,369. De Verenigde Staten eindigden als tweede (210,978), gevolgd door Zweden op de derde plaats (198,956).

Een jaar geleden maakte Felicitas Hendricks haar debuut in het seniorenteam toen ze Duitsland naar de overwinning leidde met de hoogste score in de Grand Prix Special. Anders dan in Rotterdam gaat in Wellington de FEI Nations Cup over één ronde, waarbij de resultaten van de Grand Prix proef bepalend zijn. De 23-jarige Hendricks en de 13-jarige ruin Drombusch leverden de beste individuele score van de competitie (72,087%).

"Het is geweldig om terug te zijn in het Duitse seniorenteam. Ik maak deel uit van een fantastisch team met geweldige teamgenoten en een geweldige teamgeest," zei Hendricks. "Ik denk dat de scores onze vooruitgang weerspiegelen, maar het gaat niet alleen om de scores. Ik denk dat ik vandaag een betere proef kon rijden dan vorig jaar, bijvoorbeeld... Er zijn nog steeds dingen om aan te werken en het is verre van perfect, maar wanneer is iets ooit perfect? We blijven er gewoon aan werken, en het wordt alleen maar beter."

Het indrukwekkende duo is het seizoen van 2024 begonnen met vijf opeenvolgende individuele overwinningen, inclusief hun eerste World Cup-zege, ook in Wellington. Hendricks verwierf Drombusch toen hij 6 jaar oud was, toen ze zelf slechts 16 jaar oud was, en ze zijn samen opgeklommen tot dit niveau. "Het seizoen kan op dit moment echt niet beter voor me gaan. Het is een eer om hem te laten zien op deze fantastische locatie. Hij is zo blij om hier te zijn, en hij is altijd blij om te laten zien wat hij kan. Dat is gewoon het beste gevoel ter wereld, wanneer paarden zo blij zijn en bereid zijn om alles te geven in de ring."

De top drie scores van elk team vormen samen het totale teamresultaat. De beste drie ruiters van Duitsland eindigden allemaal bij de beste vijf individueel, inclusief Abbelen (70,826%) en Wandres (70,456%). Wandres reed Total Recall voor het eerst. De Australische atleet Jemma Heran leende aan Wandres dit paard om deel te nemen toen Wandres geen geschikt paard tot zijn beschikking had.

"We hadden vier Grand Prix-paarden nodig voor dit evenement, dat betekende voor ons dat we vier goede paarden moesten meenemen," zei Wandres. "Ik vond deze rit echt leuk, en het was onze eerste wedstrijd überhaupt...Er zit veel meer in dat paard."

De Verenigde Staten herhaalden ook hun tweede plaats van een jaar geleden. Dit keer eindigden Kevin Kohmann en Düenensee op de tweede plaats, met een persoonlijk record van 71,326%. Kohmann vertegenwoordigde voorheen Duitsland in de FEI Nations Cup-competitie totdat hij in 2021 Amerikaans staatsburger werd.

"Ik ben ontzettend blij hier te zijn en enkele oude teamgenoten weer te zien," zei Kohmann. "Het feit dat ik de vierde ruiter voor mijn team mocht zijn, maakte me nog trotser. En dan de hoogste score halen... wat kan ik nog meer zeggen?"

Duitsland staat nu bovenaan in het klassement met 10 punten uit deze CSIO3*-wedstrijd. De Verenigde Staten verdienden acht punten en Zweden ontving zeven punten.

De FEI Dressuur Nations Cup™ gaat verder in Compiegne (FRA) op 4 mei 2024. Daarna staan Hungary, Rotterdam (the Netherlands) and Sweden op het programma.

Full results.

  • Deel dit artikel