Furusiyya FEI Nations Cup Mexico overwinning thuisland, Lummen gecancelled

Antonio

Er stonden gisteren 2 wedstrijden in de Furisiyya FEI Nations Cup op het programma. Helaas werd door de zeer zware regenval van afgelopen weken de eerste wedstrijd in Europe Division 1 in Lummen gecancelled. In de Coapexpan Equestrian Club in Xalapa (MEX) ging de overwinning naar het thuisland Mexico.

Het was een zeer spannende strijd waar de Mexicanen o.a. door twee foutloze rondes de Verenigde Staten en Canada achter zich lieten. Daarmee gaat Mexico ook aan de leiding in de North and Central America and Caribbean League die over vijf weken z'n ontknoping krijgt.

Met slechts 3 landenteams was de wedstrijd in Mexico kort en krachtig. Het Amerikaanse team dat de openingswedstrijd in deze league twee maanden geleden in Ocala (USA) won, ging als favoriet van start. Echter alle vier de Mexicaanse ruiters gingen ervoor wat hen hun eerste Nations Cup overwinning sinds New York (1990) opleverde. Vooral de dubbelfoutloze rit van Antonio Chedraui em zijn 11-jarige merrie La Bamba maakte diepe indruk. En ook teamgenoot Nicolas Pizarro reed met Temascaltepec twee foutloze parcoursen.

De volgende Furusiyya FEI Nations Cup is in Europe Division 2 in Linz op vrijdag 6 mei a.s.

  • Deel dit artikel