Furusiyya FEI Nations Cup™ Jumping trofee onthuld tijdens FEI Sports Forum

FEI prijs

Lausanne, 9 april (FEI) - Gisteren is tijdens het FEI Sports Forum door de sponsor van de competitie, het Saudi Equestrian Fund, de fraaie nieuwe wisseltrofee onthuld voor de winnaars van de Furusiyya FEI Nations Cup™ finale. De wisseltrofee werd gisteren gepresenteerd aan Algemeen Secretaris Ingmar De Vos en voorzitter van het springcommittee John Madden.

"We wilden een trofee die even stijlvol is als de nieuwe opzet van de Nations Cup competitie en geloven dat dit goed gelukt is," zegt Sami Al Duhami. "Het is een grote eer voor mij om deze prachtige trofee vandaag namens het Saudi Equestrian Fund/Furusiyya aan de FEI aan te bieden en we kijken er naar uit om het winnende team de trofee te zien ontvangen in Barcelona!"

De imposante trofee is 50 cm hoog, weegt 18 kilo en is gemaakt van brons, kristal en limestone en verbeeldt een paardenhoofd rondom de wereld. De inspiratie voor de trofee komt van FEI President HKH Prinses Haya en ZKH Prins Faisal en moet de vrijheid van het paard verbinden aan de globale opzet van de Nations Cup competitie. Met de nieuwe trofee wordt de nieuwe opzet van de competitie gevierd die dit jaar van start is gegaan mede door sponsoring van €16m door Furusiyya. De bestaande Nations Cup heeft een moderne en wereldwijde opzet gekregen. De wisseltrofee is ontworpen door de Ierse ontwerper Ian Calder.

De wisseltrofee wordt jaarlijks uitgereikt aan het team dat de finale van de competitie wint waarbij de winnende ruiters en bondscoach een kristallen versie van de trofee ontvangen. Een replica van de trofee gaat naar de nationale hippische federatie van het winnende land terwijl het origineel bewaard blijft in het FEI hoofdkantoor in Lausanne.

De eerste finale vindt plaats van 26 t/m 29 september in de Real Polo Club de Barcelona met een prijzengeld van maar liefst €2m, het hoogste bedrag ooit in de historie van de Nations Cup. FEI Top Partner Longines is de officiële tijdwaarnemer tijdens de competitie.

  • Deel dit artikel