Furusiyya FEI Nations Cup 2015 van start

Team NED BARC14 X4329

Ocala in Florida, USA is de nieuwe Furusiyya FEI Nations Cup™ Jumping locatie en het eerste concours van de 2015 competitie in het wereldwijde format dat sinds 2012 op de Nations Cup competitie van toespassing is. In deze eerste wedstrijd starten 6 landen, inclusief thuisland USA. Aan de totale competitie doen dit jaar 45 landen mee, zij gaan zich in 20 kwalificatie wedstrijden over de gehele wereld proberen te plaatsen voor de finale in Barcelona in september. Daarnaast is de competitie natuurlijk een mooie voorbereiding op de Olympische Spelen volgend jaar in Rio de Janeiro.

North America, Central America & Caribbean League

Ocala is de eerste van 3 wedstrijden in de North America, Central America and Caribbean League. De organisatie van dit nieuwe concours is in handen van het New York-based event management bedrijf HITS, Inc. In Florida komen teams aan start uit Canada, Colombia, Ierland, Mexico, USA en Venezuela, maar alleen de Canadezen, Mexicanen en Amerikanen rijden voor kwalificatiepunten.


Middle East League
In Abu Dhabi (UAE) start volgende week de Middle-East League. Deze divisie bestaat slechts uit een kwalificatiewedstrijd waaraan teams van Jordanië, Saudi Arabië, Libanon, Qatar en de UAE deelnemen.


European Division 1 League

In Belgie is Lummen het concours waar de Europe Division 1 league van 8 wedstrijden van start gaat met teams uit 10 landen: Belgie, Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannie, Ierland, Italië, Nederland, Spanje, Zweden en Zwitserland.Natuurlijk zijn daar alle ogen gericht op het Nederlandse team dat afgelopen seizoen zowel de Furusiyya FEI Nations Cup competitie als het WK in Normandië won.

Zweden, Frankrijk, Belgie, Ierland en Italie rijden op 1 mei in Lummen voor kwalificatiepunten terwijl Nederland z'n jacht op de punten twee weken later in La Baule begint.

Europe Division 2 League

Europe Division 2 is ook een serie van 8 wedstrijden. Maar liefst 16 landen gaan in deze divisie de strijd aan; Oostenrijk, Bulgarije, Czech Republic, Denemarken, Finland, Griekenland, Hungarije, Norwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovenie, Slovakia, Turkije en Ukraine. De eerste wedstrijd is in Linz (AUT). Het land dat in deze divisie 1e wordt, mag door naar Europe Division 1 volgend jaar en het land dat 2e wordt mag strijden in de finale om promotie naar Division 1.


De teams van Europe Division 1 en Europe Division 2 events zijn hier te vinden: http://goo.gl/EUDnnX

  • Deel dit artikel