Fransen winnen Longines FEI Jumping Nations Cup Hickstead

FEI / Louise Parkes
1 MB Dilasser

Het Franse team heeft er 24 jaar op moeten wachten maar afgelopen vrijdag wonnen ze de Edward Prince of Wales Cup in Hickstead (GBR) door de when winning the voorlaatste wedstrijd van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2022 Europe Division 1 competitie te winnen.

De held van de dag was de 44-jarige Marc Dilasser die, na een teleurstellende tweede manche met 12 strafpunten de overwinning opeiste in de barrage. Een kwestie van vertrouwen voor Chef d’Equipe Henk Nooren die er in geloofde dat Dilasser en zijn 12-jarige ruin Arioto du Gevres zouden doen wat van hen verwacht werd.

Behalve Frankrijk hadden ook de teams van Duitsland en Brazilië 8 strafpunten en kwalificeerden zich daarmee voor de barrage. België , Ierland en gastland Groot Brittannië hadden ieder 12 strafpunten en eisten de vierde, vijfde en zesde plaats op terwijl Zweden met maar liefst 36 strafpunten laatste werd.

Met deze overwinning is Frankrijk gestegen van de zesde naar de vierde plaats in het klassement van Europe Division 1, dat nog één wedstrijd in Dublin op het programma heeft voor de finale. Duitsland gaat aan de leiding.

Alleen de beste zeven landenteams mogen naar de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Finale 2022 in oktober die niet alleen de titel oplevert maar ook een kwalificatiemogelijkheid is voor de Olympische Spelen in parijs in 2024.

Resultaten

Klassement

  • Deel dit artikel