Franse team foutloos naar overwinning in Longines FEI Nations Cup Sankt Gallen

Nicolas Delmotte FRA riding Ilex VP LW

Blije gezichten vanmiddag bij het Franse team van Philippe Guerdat na de overwinning in de Longines FEI Jumping Nations Cup™ of Switzerland in St Gallen (SUI). De Fransen zijn weliswaar de Olymmpisch kampioenen, vandaag reed het Franse team zonder Olympiade ruiters van Rio 2016 naar een overwinning en dat ook nog zonder een enkele springfout te maken tijdens de derde wedstrijd in Europe Division 1. De vierde ruiter, Olivier Robert, hoefde zelfs niet eens in actie te komen.

Vandaag was het de 15e overwinning van het Franse team op Zwitsers bodem sinds 1987 maar de eerste keer met een totaal score van 0 strafpunten. Het Zwitserse team eindigde op een tweede plaats met 8 strafpunten en België werd derde met 13 strafpunten. Duitsland werd vierde, Groot Brittannie vijfde en Spanje zesde. Brazilië, twee weken gelende winnaars in La Baule, eindigden op een zevende plaats.

Mathieu Billot en z'n 12-jarige hengst Shiva D’Amaury zette het Franse offensief in en en Nicolas Delmotte en zijn 10-jarige ruin Ilex VP maakte de Franse overwinning af. De grootste verrassing vandaag was de onovertroffen prestatie van Alexandra Francart met haar 9-jarige hengst Volnay du Boisdeville. Alexandra, die een kleine springstal bij de Belgische grens heeft, reed vandaag haar tweede 5* wedstrijd en haar allereerste FEI Nations Cup. Na lang aandringen bood bondscoach Philippe Guerdat haar vandaag de kans en die pakte ze met beide handen. Zonder fouten reed ze haar elegante paard vandaag twee keer door het parcours.

Ook Steve Guerdat reed voor Zwitserland zijn merrie Bianca twee keer foutloos evenals William Withaker voor Groot Brittannie. Helaas lieten hun teamgenoten niet alle balken in de lepels liggen. Het Franse team zal in Sopot opnieuw voor punten rijden.

Resultaten - Sankt Gallen:
1. France - 0 strafpunten
2. Switzerland - 8 strafpunten
3. Belgium - 13 strafpunten
Volledige uitslag


Longines FEI Jumping Nations Cup™ klassement Europe Division 1:
1 Switzerland 270
2 Germany 180
3 Spain 170

Totaal klassement

  • Deel dit artikel