Frans Lavooij onderscheiden met erelidmaatschap en Faas Wilkes prijs

Onderscheidingen onderstrepen verdienste oud-voorzitter voor sport en stad

Rotterdam, 23 november 2012 – Tijdens een drukbezocht afscheidsfeest werd Frans Lavooij gisterenavond door zijn opvolgster Belle de Bruin benoemd tot ere-lid van het CHIO Rotterdam en ontving de oud-voorzitter uit handen van Antoinette Laan, wethouder Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur, de Faas Wilkes prijs. Deze onderscheidingen en de aanwezigheid van tientallen prominenten uit o.a. de hippische wereld, de gemeente en het bedrijfsleven symboliseerden de waardering voor de enorme verdienste die Frans Lavooij voor de sport en de stad is geweest tijdens de afgelopen tien jaar waarin hij voorzitter was van het CHIO Rotterdam.

Wethouder Antoinette Laan benadrukte dat Frans Lavooij als eerste niet-sporter met de belangrijkste sportprijs van de Gemeente Rotterdam is onderscheiden. Topsporters als Edith Bosch (judo), Don Diego Poeder (boksen), Raemon Sluiter (tennis) en Giovanni van Bronckhorst (voetbal) ontvingen eerder deze prestigieuze prijs.

Belle de Bruin, de huidige voorzitter van het CHIO Rotterdam, bedankte haar voorganger uitvoerig en speldde Lavooij de rozet behorend bij het ere-lidmaatschap van het CHIO Rotterdam op. In het verleden werd het ere-lidmaatschap van het CHIO Rotterdam toegekend aan Jan Willem Körner en Daan Dura (overleden in 2011) en het ere-voorzitterschap aan Jacques Schoufour.

  • Deel dit artikel