Frankrijk wint laatste wedstrijd Europe Division 2, Nederland tweede

Nicolas Delmotte FRA Lws

Het Franse team won de laatste kwalificatiewedstrijd van de FEI Nations Cup™ Jumping 2017 Europe Division 2 in Gijon, Nederland eindigde op de tweede plaats en Ierland werd derde. Voor Nederland reden Johnny Pals, Roelof Bril, Sanne Thijssen en Frank Schuttert.

Halverwege de wedstrijd lag het Franse team al duidelijk voor met 0 strafpunten. Canada stond met 1 tijdfout tweede na de eerste manche. De tweede manche van het door Avelino Rodriguez-Miravalles gebouwde parcours zorgde voor een heel andere klassering. Nederland, dat na de eerste manche op een derde plek stond wist in de tweede manche samen met Ierland, dat toen zesde stond, op te klimmen naar een podiumplaats terwijl de anderen op achterstand kwamen.

Springfouten voor Kevin Staut, Gregory Cottard en brachten Frankrijk in de tweede manche op een totaal van vier strafpunten. Edward levy en Nicolas Delmotte reden vervolgens een foutloze rit waarmee ze op voorsprong bleven bij de Nederlanders die halverwege de wedstrijd 8 strafpunten hadden en door foutloze ritten van Johnny Pals, Roelof Bril en Frank Schuttert op 8 strafpunten bleven na de tweede manche.

Resultaten - Gijon (ESP):
1. Frankrijk - 4 strafpunten
2. Nederland - 8 strafpunten
3. Ierland - 12 strafpunten


FEI Nations Cup™ Jumping - Division 2 klassement:
1 België - 380
2 Groot Brittannië - 260
3 Luxemburg - 180

  • Deel dit artikel