Frankrijk, Ierland, Zwitserland, Nederland en Duitsland proberen in Rotterdam punten te pakken

DSC 8337

De indeling van deelnemende landen aan de Europese Divisie 1 en de Europese Divisie 2 van de Furuisyya FEI Nations Cup 2014 is bekend. Frankrijk, Ierland, Zwitserland, Nederland en Duitsland gaan proberen om tijdens het CHIO Rotterdam punten te pakken voor de finale.

Hieronder leest u welke teams de verschillende evenementen hebben gekozen als officiele wedstrijd om hun klassificatiepunten te behalen. Behalve deze landen zullen ook andere landen dan de landen uit de Europese Divisie 1 of 2 die deelnemen in de Furusiyya Nations Cup 2014 in Rotterdam starten.

Europese Divisie 1

In de Europe Divisie 1 zullen 10 landen hun best doen om de benofigde punten voor de finale in Barcelona (9 t/m 12 oktober te behalen. Er zijn 8 wedstrijden in deze divisie, waaronder Rotterdam en vijf landen zullen tijdens deze wedstrijden om punten strijden.

Frankrijk verdedigt de titel, na hun prachtige overwinning tijdens het afgelopen seizoen. Zij strijden met België, Spanje, Zweden en Zwitserland in de openingswedstrijd van de Europese Divisie 1 in Lummen (BEL) op vrijdag 2 mei. Twee weken later ontmoet het Franse team in hun thuiswedstrijd in La Baule (16 mei) de teams van België, Ierland, Zwitserland en Spanje.

In het Piazza di Siena (Rome) komen de Fransen opnieuw aan start op vrijdag 23 mei. Tijdens deze wedstrijd strijden zij tegen de teams uit Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Oekraine.

In Sankt Gallen (ZWI) komen op 30 mei naast thuisland Zwitserland de teams van België, Zweden, Spanje en Oekraïne aan start. Twee weken later komen de teams van Frankrijk, Ierland, Zwitserland, Duitsland en Nederland aan start in de Rotterdam Piste tijdens het CHIO Rotterdam.

Het Zweedse team start in Falsterbo samen met de teams van het Verenigd Koninkrijk, Spanje, de Oekraïne en het Oranjekwartet. In Hickstead (GBR) starten op 1 augustus naast het Britse team de teams van België, Duitsland, Ierland en Nederland. Tijdens de laatste kwalificatiewedstrijd in Dublin (IRL) nemen de Ieren het op tegen Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en de Oekraïne.


Europese Divisie 2

In totaal 15 landen starten in de Europese DIvisie 2 voor kwalificatiepunten tijdens 8 wedstrijden. De deelnemende landen in deze Divisie zijn Oostenrijk, Italië, Finland, Polen, Croatië, Hongarije, Denemarken, Portugal, Noorwegen, Turkije, Griekenland, Tsjechië, Slovenië, Rusland en Slowakije. Zij strijden achtereenvolgens in wedstrijden in Linz (AUT), Kopenhagen (DEN), Lissabon (POR), Sopot (POL), Boedapest (HUN), Gijon (ESP), Bratislava (SVK) en Arrezze (ITA)Wereldwijd zijn er 20 wedstrijden die kwalificeren voor de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup 2014 in Barcelona. De competitie ging afgelopen weekend van start met de wedstrijd in de Midden Oosten Divisie in Al Ain (UAE) waar Qatar en Saudi Arabië zich kwalificeerden voor de finale. De eerstkomende wedstrijd vindt plaats in Wellington, Florida (USA) op 28 februari a.s.

  • Deel dit artikel