Francesca Ciriesi wint Port of Rotterdam prize

CHIO
DV Francesca Ciriesi Chaccos Boy 6906
Foto: Danielle Vink

Na de kinderochtend was het weer de beurt aan de springruiters in het Rotterdamstadion. Uiteindelijk pakte Francesca Ciriesi met Chacco’s Boy de overwinning in de Port of Rotterdam Prize, ze finishte in 57,09 seconde. Wilma Hellström en Appearance werden tweede en Oliver Lazarus en Chilipeper maakte de top drie compleet.

Nederlander Hessel Hoekstra was met zijn Famariloma snel, maar net niet snel genoeg voor een top drie notering. Hij werd vierde met een tijd van 57,90. De Ierse ruiter Trevor Been en bruine merrie Jicarla T maakten de top vijf compleet. Als nummer zes reed Denis Lynch de piste binnen tijdens de prijsuitreiking. Zijn Gc Chopin’s Bushi bracht hem in 58,49 naar het einde van het parcours.

In totaal kwamen er dertien combinaties aan start in deze proef over het 1.45m. De eerste starter Marcus Ehning zette met zijn Flower Girl een scherpe tijd neer, maar de merrie tikte helaas voor hem ook een balk uit de lepels. Bas Moerings en derde starter Francesca Ciriesi bleven foutloos. De opvallende ruin James Blond van Patrick Lemmen was erg onder de indruk van de Port of Rotterdam hindernis. Met als resultaat dat de vrijwilligers onder luid applaus de uit elkaar gevallen hindernis weer opbouwde. Lemmen vervolgde zijn rit niet meer.

Nederlandse ruiters Maikel van der Vleuten en Jens van Grusven bleven mooi foutloos en passeerden de finishlijn in 66,41 en 61,70 seconden.

  • Deel dit artikel