Fokker Wobbe Kramer: “Het CHIO Rotterdam geeft me heel veel informatie”

Scannen0016

Het CBS raamt dat er in Nederland in totaal tussen de 1,5 en 2 miljard euro per jaar omgaat in de paardenwereld. Na voetbal is de paardensport de sport met de grootste economische waarde. De fokkerij speelt daarin een heel belangrijke rol. Paarden van het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland voeren de internationale ranglijsten aan, denk maar aan Valegro, Olympische kampioen dressuur en Big Star Olympisch kampioen springen, beide Nederlands gefokte paarden.

foto: Kannan als veulen

De Nederlandse fokkers beschikken over enorm veel kennis en ervaring en zijn voortdurend bezig met innovaties om de kwaliteit van de toekomstige sportpaarden te verbeteren. Een bekende fokker is Wobbe Kramer uit Oud-Beijerland. Zijn visitekaartje is de hengst Kannan. De inmiddels 24-jarige afstammeling van het beroemde springpaard Voltaire is een eigen fokprodukt van stal Kramer. Kannan werd in 2014 door deWBFSH uitgeroepen tot de NUMMER 1 dekhengst onder de springpaarden. De hengst heeft zelf diverse internationale successen behaald maar vooral zijn nakomelingen doen het erg goed. Van de eerste 2000 nakomelingen van Kannan springen er zeker 250 in GrandPrix wedstrijden mee. Het sperma van Kannan gaat jaarlijks naar zo’n 48 landen over de hele wereld en daarmee worden zo’n 2000 merries per jaar gedekt. Kannan heeft een goed karakter, is fijn te rijden en heeft veel springvermogen.

Wobbe Kramer komt elk jaar naar het CHIO Rotterdam. “Vooral om informatie te halen; ik bekijk met grote interesse de springrubrieken, de resultaten die de paarden behalen en ik bestudeer grondig de informatie over de afstamming van de paarden. Daar ga ik dan na het concours mee aan de slag.” Natuurlijk komt Wobbe ook voor de prestaties van z’n eigen merries waarmee zoon Siebe Kramer vrijwel elk jaar deelneemt aan diverse springrubrieken en is het een ideale plek om te netwerken binnen de hippische

  • Deel dit artikel