Fijn om elkaar weer live te ontmoeten!

CHIO
51 200709 Vrienden van het CHIO pre summer party DSC8216

De uitbraak van het Coronavirus heeft ook voor de business club Vrienden van het CHIO behoorlijke impact op de jaaragenda. De gebruikelijke bijeenkomsten door het jaar heen bij Vrienden op locatie en natuurlijk het samen beleven van het hippische topsportevenement konden helaas niet doorgaan waardoor de Vrienden elkaar lange tijd niet hebben ontmoet. Conform de Corona-maatregelen, die sinds 1 juli gelden, was er gisteren een pre-vakantieborrel van de Vrienden van het CHIO in de Grandstand Rotterdam. Met nieuwe Vrienden, trouwe Vrienden, een veiling, de laatste stand van zaken en natuurlijk netwerken op anderhalve meter.

Wat hadden de Vrienden elkaar gemist.... de leden van de business club kwamen graag naar de pre-vakantieborrel! Gelukkig is het terras van de Grandstand enorm waardoor anderhalve meter afstand goed mogelijk is. Het terras was zomers aangekleed en Maison van den Boer zorgde voor zomerse cocktails en hapjes. Jammer genoeg liet de zomer het een beetje afweten.

Vriend in goede en slechte tijden

Voorzitter van de Vrienden, Pieter Baan, vertelde hoe de business club de lock down periode heeft doorstaan. Daarin is gebleken dat de Vrienden van het CHIO er niet alleen zijn in goede tijden maar dat ze het evenement en hun business club ook blijven steunen als het wat moeilijker gaat. Voor de toekomst wordt gekeken hoe de 12-maandenkalender van de Vrienden verantwoord kan worden ingevuld en krijgen de Vrienden van het CHIO een eigen LinkedIn groep om ook online met elkaar in contact te blijven.

Nieuwe en trouwe Vrienden

Pieter Baan mocht ook dit keer weer aan twee trouwe Vrienden de felbegeerde stalplaat uitreiken aan Roderick Post van Post & Co en Harry Scholten van Sterk Werk. Beide bedrijven zijn inmiddels al (ruim) 10 jaar lid van de business club. Als nieuwe Vriend werd Controlin BV verwelkomd. De business club is voor Algemeen Directeur Henk Lammertse niet onbekend dus de Vrienden hadden stilletjes al op gerekend op de komst van Controlin toen Lammertse er afgelopen jaar de leiding op zich nam.

Alle scenario's voor de toekomst doorrekenen

Algemeen directeur Ron Voskuilen vertelde hoe het CHIO Rotterdam er momenteel voor staat. Natuurlijk had hij zich zijn eerste jaar geheel anders voorgesteld, maar zit zeker niet bij de pakken neer en werkt keihard aan de toekomst van het oudste internationale topsportevenement van Rotterdam. Met een als eerste doel het CHIO Rotterdam 2021. "We weten natuurlijk niet wat kan en mag volgend jaar, maar we zijn alle scenario's aan het doorrekenen. Intussen benutten we deze tijd ook om onze lange termijn strategie te ontwikkelen. Hoe gaat topsport, hospitality, publieke belangstelling, etc. zich ontwikkelen en hoe kunnen we thema's als talentontwikkeling, innovatie en duurzaamheid in onze strategie voldoende meenemen. Daarnaast ben ik er trots op dat we in 2020 toch nog een hippisch topsport evenement organiseren. Samen met Dressage @ Hickstead organiseren we namelijk op 18 & 19 juli a.s. de Equine America Rotterdam Hickstead Grand Prix Challenge, een online evenement waaraan 40 Grand Prix dressuurruiters deelnemen. De filmopnames daarvoor zijn hier en in Hickstead inmiddels gemaakt en het evenement wordt op 18 & 19 juli met live commentaar van twee Grand Prix juryleden uitgezonden. Zo kunnen we toch iets doen voor onze dressuurfans en kunnen we testen hoe dingen online uitpakken."


Mooie opbrengst voor uniek shirt

Aan het slot van het officiële gedeelte vond een veiling plaats van een uniek EK-shirt met handtekeningen van Europees kampioenen Isabell Werth (dressuur) en Martin Fuchs (springen) en het volledige Nederlandse springteam van het EK (Maikel van der Vleuten, Marc Houtzager, Frank Schuttert, Doron Kuipers en bondscoach Rob Ehrens). Oud-directeur van het CHIO Rotterdam, Jan de Mooij, was goed voor het hoogste bod. "Dit shirt MOEST ik gewoon hebben," aldus Jan de Mooij. "Ik ga het inlijsten. Het betekent veel voor me. We hebben zo keihard gewerkt om de EK's na 30 jaar weer in Rotterdam te krijgen." Het shirt is beschikbaar gesteld door merchandise partner van de Longines FEI Europese Kampioenschappen Onori en de opbrengst van de veiling gaat naar het programma Werken als een Paard.

Na het officiële gedeelte was er nog ruime gelegenheid voor de aanwezigen om te netwerken en was er voor alle aanwezigen nog een zomerse goodie bag.

photo credits: Mirjam Lems

  • Deel dit artikel
Vrienden van het CHIO