FEI president Ingmar de Vos gekozen als IOC lid

IDV LIMA IOC SESSION 2017

Ingmar de Vos, sinds 2014 president van de Fédération Equestre International (FEI), is afgelopen week tijdens de IOC-bijeenkomst van de IOC in Lima (Peru) gekozen als lid van het International Olympic Committee (IOC). Ingmar de Vos kreeg 70 van 78 geldige stemmen.

"Het is een grote eer voor mij persoonlijk en voor de FEI om gekozen te worden als IOC lid. Ik zie dit als een duidelijke erkenning van de wijze waarop de FEI de Olympische agenda 2020 omarmd heeft, onze focus op de veranderingen in het sport format voor Tokyo 2020 en onze goede bestuur. Ik dank de leden van het IOC voor hun vertrouwen en voel me vereerd om de Olympische Beweging te mogen dienen."

IOC president Thomas Bach verwelkomde Ingmar de Vos als lid van het IOC: “Ingmar de Vos is een groot sportman en een echte supporter van de Olympische Beweging. Onder zijn leiding is de FEI sterker geworden en transparanter en volledig in lijn met de Olympische Agenda 2020. Hij is een waardevolle toevoeging voor het IOC." Ingmar de Vos is de 13e president van de FEI (sinds 1921) en de 4e president die toetreedt tot het IOC. Met zijn toetreden is het aantal IOC leden gekomen op 102.

  • Deel dit artikel