FEI kiest Rotterdam als locatie voor Europese Kampioenschappen in 2019

004 instagram 1080 x 1080 copy

Vandaag maakte de Fédérations Equestre Internationale (FEI) tijdens de Algemene Vergadering in Tokyo bekend dat de FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-dressuur zijn toegewezen aan Rotterdam. De organisatie van deze kampioenschappen is in de ervaren handen van de gezamenlijke partners CHIO Rotterdam, KNHS, KWPN, en de Gemeente Rotterdam vertegenwoordigd door Rotterdam Topsport, Rotterdam Partners en Rotterdam Festivals. De EK's vinden in 2019 plaats van 19 t/m 25 augustus.

"We hebben er als team keihard voor gewerkt en hebben ons huiswerk serieus gedaan en hebben een gedegen bidbook aan de FEI gepresenteerd," zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. Belle de Bruin, voorzitter CHIO Rotterdam, vult aan "We hebben weliswaar 5 jaar geleden een mooi EK Dressuur hier gehad, maar het is in 2019 al weer 30 jaar geleden dat we hier een EK Springen hadden. We gaan er een fantastisch evenement van maken."

"Dit is ontzettend goed nieuws voor Rotterdam en een bekroning op de samenwerking van de partijen die met elkaar de financiering, het bid en de presentatie in Lausanne hebben gerealiseerd!" zegt wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport). "Als gemeente streven we er naar om ieder jaar passende topsportevenementen naar Rotterdam te halen. Deze drie EK's worden voor ons in 2019 de belangrijkste hoogtepunten voor de reguliere en aangepaste topsport."

"Drie belangrijke EK's in eigen land die ook nog eens een belangrijk kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo worden is fantastisch voor onze sport," aldus Maarten van der Heijden, directeur Topsport van de KNHS. "En rijden voor eigen publiek geeft onze eigen sporters meestal een extra stimulans en hopelijk dus ook goede kansen op medailles!"

Wat een geweldig nieuws," zegt Emiel Nijhoff, plaatsvervangend directeur bij het KWPN. "Maar liefst drie EK's waar we niet alleen onze Nederlandse topruiters- en amazones maar ook onze Nederlandse gefokte toppaarden in actie zien. Hopelijk kunnen we zo weer van mooie Oranje successen genieten."

Het bid is gebaseerd rondom het thema Hearts of Gold, waarmee Nederland en in het bijzonder Rotterdam een eerlijke, “recht uit het hart”- benadering van de paardensport als centraal thema heeft. Daarnaast wil het bid-team met het EK 2019 de harten samen voor dit EK en bijbehorende side-events laten kloppen van enthousiaste supporters, burgers, ondernemers, bestuurders, ruiters en paarden samen voor dit EK en bijbehorende side-events laten kloppen.
Mensen die de komst van de EK's 2019 naar Nederland een warm hart toedragen hebben voor de camera het ‘Hearts of Gold’-teken gemaakt. Een simpel gebaar, waarbij de rechtervuist even op het hart wordt gedrukt.

  • Deel dit artikel