FEI Dressage Nations Cup 2023 van start

FEI / Catie Staszak
1 MB Frederic Wandres

Duitsland eindigde afgelopen vrijdag met een mooie eerste plaats bij de FEI Nations Cup™ in Wellington (VS). Deze wedstrijd was de start van de FEI Nations Cup Dressage 2023, waarvan het CHIO Rotterdam onderdeel is. Voor het derde jaar op rij stond het Duitse team in Wellington bovenaan het podium en had het Duitse team het beter voor elkaar dan het thuisland.

Een persoonlijk record van de 20-jarige Christian Simonson (Son of a Lady) in de Intermediate I (72,706%) hielp de VS aan de zilveren medaille (427,285), terwijl Tinne Vilhelmson Silfvén (Devanto) met haar Grand Prix Special proef (70,830%) het brons veilig stelde voor Zweden (414,498).

Het vierkoppige team van Frederic Wandres (Harrods 3), Michael Klimke (Harmony's Sanrino RHP), Felicitas Hendricks (Drombusch 2) en Anna-Cristina Abbelen (San Donnerhall) continueerde de Duitse zegereeks op het Global Dressage Festival met een puntentotaal van 437,844.

De teams bestonden uit een combinatie van Lichte en Zware Tour-combinaties, waarbij de scores van de CDIO3* Grand Prix, CDIO3* Grand Prix Special (Zware Tour), CDIO3* Prix St. Georges en CDIO3* Intermediate I (Lichte Tour) werden gecombineerd om tot het resultaat te komen. Scores van de Grand Prix en Grand Prix Special kregen een bonus van 1,5% voor de hogere moeilijkheidsgraad.

Een last-minute paardenwissel van Wandres bleek een winnende beslissing. Wandres en de 10-jarige Hannoveraanse ruin Harrods 3 begonnen met een zege in de CDIO3* Prix St. Georges (74,853%). Het was voor de combinatie pas hun vierde internationale start en het debuut in de FEI Nations Cup.

Nadat ze een voorsprong hadden genomen op vrijdag, zorgden persoonlijke records van Hendricks en Klimke in de Grand Prix Special voor de overwinning van het Duitse team. Hendricks werd tweede in de Special (72,234%), Abbelen derde (71,915%) en Klimke vierde (71,255%).

"Ik hou van de Grand Prix Special," zei Hendricks. "Deze proef past Drombusch 2 echt goed met de passage en dan de uitgestrekte drafonderdelen; dat waren duidelijk onze hoogtepunten vandaag. Ik ben trots op ons team." Duitsland was het enige team waarbij alle ruiters boven de 70 procent scoorden.

"De FEI Nations Cup hier is zeker speciaal," zei Wandres. "Van alle Nations Cups waar ik ben geweest vind ik de sfeer en de teamspirit tussen de teams hier het beste.’’

Duitsland gaat nu aan de leiding met 10 punten, gevolgd door de Verenigde Staten (8 punten) en Zweden (7 punten). De FEI Dressage Nations Cup™ wordt hervat in Compiègne (FRA), 6-7 mei. Ook het CHIO Rotterdam maakt deel uit van de serie.

Volledige uitslag

  • Deel dit artikel