FEI publiceert Longines League of Nations™ kwalificatie ranking for 2024 en top 10 landen

FEI
Longines League of Nations Ranking 1


De FEI heeft de Longines League of Nations™ Qualification Ranking voor 2024 bekend gemaakt waarop de tien teams staan die zich hebben gekwalificeerd voor de nieuwe Longines League of Nations competitie die in februari in Abu Dhabi van start gaat en in juni Rotterdam aandoet. De Nederlandse TeamNL springruiters staan op een zevende plaats en hebben zich daarmee gekwalificeerd.

Met Ierland aan de kop van het klassement, gevolgd door USA, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Groot Brittannië, Nederland, België, Zweden en Brazilië zijn er geen grote verrassingen.

Deze tien landen zijn uitgenodigd voor deelname aan het openingsseizoen van de Longines League of Nations™ waar de tien beste teams van springruiters de strijd met elkaar aan gaan in vier kwalificaties Abu Dhabi (UAE), Ocala (USA), St. Gallen (SUI) en Rotterdam (NED) om een van de acht startplaatsen voor de Longines League of Nations™ Finale in Barcelona (ESP).

"In de Longines League of Nations gaat het om het team, om samen meer bereiken dan welke individuele prestatie ook,” zegt FEI President Ingmar De Vos. "In de top 10 van de Longines League of Nations Qualification Ranking staan is op zich al een enorme prestatie, ik feliciteer iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de ranking van hun land. En dan bedoel ik de ruiters, de eigenaren, de grooms, de bondscoaches, de ondersteunende teams, de trainers en natuurlijk de bonden, want alleen dit is al een grote team effort!
We werken nauw samen met de organizers om in 2024 het mooiste platform te bieden waarop de beste sport met de beste landen getoond gaat worden. En dat natuurlijk mede dankzij Longines."

Longines League of Nations™ Qualification Ranking voor het seizoen 2024 (top 10 landen en punten)

1. Ierland (IRL) – 13834 pts
2. United States of America (USA) – 13532 pts
3. Frankrijk (FRA) – 12890 pts
4. Duitsland (GER) – 12876 pts
5. Zwitserland (SUI) – 12514 pts
6. Groot Brittannië (GBR) – 12045 pts
7. Nederland (NED) – 11957 pts
8. België (BEL) – 11552 pts
9. Zweden (SWE) – 10237 pts
10. Brazilië (BRA) – 9289 pts

De volledige Longines League of Nations™ Qualification Ranking (Nations 1-21) vind je hier.

  • Deel dit artikel