FEI Awards voor Isabell Werth, Harry Allen en Emma Booth

FEI Awards

Voor de 9e keer werden tijdens Algemene Vergadering van de FEI, die dit keer in Uruguay plaats vond, de Longines FEI awards uitgereikt. Voor de eerste keer kon ook het publiek meestemmen, dat heeft meer dan 100.000 stemmen uitgebracht.

De FEI Best Athlete Award ging naar de Duitse dressuuramazone Isabell Werth. Met nog wat recente gouden medailles waaronder die van de FEI Europese Kampioenschappen, de FEI World Cup en haar talrijke Olympische medailles lijkt het erop alsof er geen einde aan de zegetocht van de koningin van de dressuur komt. Helaas kon Isabell Werth zelf niet aanwezig zijn in Montevideo omdat zij bij een benefietavond in Duitsland geacht werd aanwezig te zijn. Via een videoboodschap sprak zij haar dank uit.


De FEI Best Groom Award ging naar Alan Davies. Na vele jaren genomineerd te zijn geweest mocht de man achter de legendarische Valegro en Nip Tuck dit jaar uiteindelijk de prijs in ontvangst nemen. Alan Davies was niet alleen ontroerd door de prachtige award, de persoonlijke boodschap in de video van Charlotte Dujardin en Carl Hester raakte hem zo mogelijk nog meer.


De FEI Against All Odds Award ging naar Emma Booth. Het verhaal achter het herstel van de amazone na een vreselijk verkeersongeluk dat op 22 jarige leeftijd haar verlamde vanaf haar middel maakte diepe indruk op het publiek en de jury. Zij kreeg haar prijs overhandigd door niemand minder dan de nieuwe president van hetInternationale Paralympisch Committee, Andrew Parsons,en de Algemeen Secretaris van de FEI Sabrina Ibáñez.

De Longines Rising Star award ging naar een jonge atleet, onder 21, die in korte tijd uitzonderlijk veel talent en succes heeft getoond, Harry Allen. Deze 16-jarige jongere broer van de legendarische Bertam Allen,behaalde afgelopen zomer maar liefst twee keer goud tijdens de Europese Pony kampioenschappen in Hongarije. Met voorgangers als Jessica Mendoza, Reed Kessler en Sönke Rothenberger een mooie reeks.


De FEI Solidarity Award ging naar het “RETRAINING OF RACEHORSES” pilot project in India. Dit project heeft als doel om de paardensport in India verder te ontwikkelen door voor voldoende bruikbare paarden te zorgen middels het opnieuw trainen van renpaarden voor gebruik in de paardensport. Een prachtige manier om de vele, vaak op jonge leeftijd uit de rensport teruggetrokken paarden een zinvolle en aangename toekomst te bieden.


Volgens Ingmar de Vos bestond de line up dit jaar uit geweldige athletes met opmerkelijke verhalen en was het aantal nominaties groter dan ooit en afkomstig vanuit een veel groter aantal landen van de wereld. “Dat geeft aan dat onze sport steeds mondialer wordt,” aldus De Vos.

  • Deel dit artikel