Feestelijk moment FEI Europese Kampioenschappen 2019

MK CHIO2018 EK sprong 2018 Jur Vrieling 4345

Vandaag werd tijdens de 70ste editie van het CHIO Rotterdam werd alvast vooruitgekeken naar 2019. Van 19 t/m 25 augustus host Rotterdam maar liefst 3 Europese Kampioenschappen: FEI European Championships Jumping, Dressage & Para-Dressage. In het bijzijn van de FEI, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Rotterdam Topsport, de KNHS, partners van de EK’s en de EK-organisatie werd dit heugelijke feit gezamenlijk gevierd.

Connected by Horsepower
Tijdens de gezamenlijke aftrap werd stilgestaan bij het belang van de Europese Kampioenschappen voor de sport, het land, de regio en Rotterdam. Waarop de volgende CHIO-sponsors hun commitment aan de EK’s lieten zien door gezamenlijk een toast uit te brengen.


Waarop daarna de eerste partners, Rabobank, Allianz, Deloitte, Dura Vermeer, Boels, Rotterdam Topsport, Indofin, InterChem, BMW Breeman en Kalfsbeek, CHIO Port Club Rotterdam, Vrienden van het CHIO, Maison van de Boer en Luxaflex, gezamenlijk een toast uitbrachten.

Algemeen directeur van de EK’s Fred Rozendaal: “Het wordt het grootste hippische evenement dat we hier in het Kralingse Bos ooit hebben gehad. Hier zijn wij natuurlijk ontzettend trots op. En dat kan niet zonder onze partners. Wij vinden het geweldig dat we ruim een jaar van tevoren met de eerste EK-partners kunnen toasten op de locatie waar het volgend jaar allemaal gaat gebeuren. Het laat zien dat paardensport verbindt. De slogan van de Europese Kampioenschappen luidt dan ook: “Connected by Horsepower”.

De bijeenkomst werd afgesloten met een foto voor de nieuwe EK-hindernis. Die uiteraard ook tijdens het CHIO Rotterdam 2018 zichtbaar is. Voor meer informatie over FEI European Championships Jumping, Dressage & Para-Dressage: volg de (social) media kanalen van het CHIO Rotterdam.

  • Deel dit artikel