Equus: The morning after …..

Rsz equus tribune

De groeiende vriendenclub Equus-donateurs hebben een geweldig 67ste CHIO Rotterdam achter de rug. Equus-donateur Jaap Voogt deelt zijn ervaringen van het afgelopen CHIO Rotterdam:

In een soort automatisme lopen, op deze maandag morgen, de laatste vier overgebleven Equus gangers richting de grote ronde ontbijttafel in het restaurant van Van der Valk Hotel Nieuwerkerk. Tot het doordrong, dat de andere leden van onze illustere Equus ontbijtclub zondagmiddag al huiswaarts gekeerd waren.

Jacqueline van Gelderen, onze CHIO-Equus gastvrouw, regelaar, ritselaar, koppelaar enz., die alle middelen gebruikt om het iedereen maar naar de zin te maken, maakte dit jaar ook gebruik van het Van de Valk Hotel Nieuwerkerk Equus arrangement. Dit ging niet ongemerkt voorbij aan de donateurs die ook een kamer geboekt hadden. Het ontvangen van Equus leden tijdens het CHIO-Rotterdam in hun Lounge en het waken over de tribune stoelen is bij Jacqueline in goede handen. Maar nooit gewend geweest aan een 9-5 mentaliteit ging haar regiem buiten het CHIO terrein gewoon door. “Beste mensen ik heb een ontbijttafel gereserveerd voor de Equus donateurs en zie jullie daar morgen ochtend”. Het werd iedere ochtend vaste prik en de nieuwkomers die zich tijdens het CHIO hadden aangemeld schoven ook aan en voelden zich gelijk opgenomen. De Scrambled Eggs met gebakken spek of een omeletje door de kok ter plaatse voor je klaar gemaakt, zorgde ervoor dat de boterhammen met kaas onaangeroerd bleven. Het was dermate geanimeerd, dat Peter van der Hul, de directeur van het hotel zondag ook even aanschoof voor een hapje. Dagelijks de vraag van: “Hoe laat willen jullie vertrekken met het shuttle busje”? en daar gingen wij en werden afgezet voor de deur van het CHIO Rotterdam. Luxer kan het niet.

Aangekomen in de Equus-lounge had Golda, van de Oseven, de koffie en thee al klaar staan en waren wij klaar voor de eerste rubriek. Het was duidelijk te merken, dat dit jaar je donatie gekoppeld werd aan het VIP arrangement voor particulieren. Buiten de Hightea/borrel op zaterdag kwamen dagelijks verfijnde hapjes voorbij. Het nieuwe elan bij Equus blijft niet onopgemerkt gezien de vele nieuwe gezichten dit jaar, die hun VIP arrangement voor particulieren o.a. boekten via internet of gewoon aan de kassa.

Na vier dagen genieten van top paardensport , dat werd afgesloten met de Grand Prix Port of Rotterdam een wedstrijd die tot de laatste ruiter bijzonder spannend was, keerden wij maandag huiswaarts en pakten de koffer uit. Het Equus speldje ging weer in het naaimandje zou Toon Hermans gezegd hebben. Eigenlijk zou het bij iedere Equus happening uit het mandje moeten komen.

Wij hebben zeer genoten van de paardensport op top niveau en dit jaar in het bijzonder van de vele mensen, die zich hebben aangemeld als donateur en zoals zij bevestigden “blijvertjes “zijn. Ook voor volgend jaar waren er al serieuze belangstellenden. Jacqueline zal oranje hoedjes, slingers e.d. moeten bijbestellen voor de landenwedstrijd van 2016.

Jaap Voogt.

  • Deel dit artikel