Enorme metamorfose in Kralingse Bos

Elk jaar vindt er voor het CHIO Rotterdam op het terrein van de Rotterdamsche Manège een metamorfose plaats zodra Hans Heesterbeek met zijn team de opbouw start voor het evenement. Het terrein aan de rand van het Kralingse Bos verandert in een prachtig aangekleed showterrein met winkels, restaurants, skyboxen, stallen, tribunes, kinderdorp, pistes, etc. Kortom alles erop en eraan.

Voor dit jaar doet Heesterbeek daar nog een flinke schep bovenop. Natuurlijk zal het nieuwe gebouw met alle faciliteiten een enorme uitbreiding van de mogelijkheden bieden. Maar, mede doordat er in 2 weken tijd zowel het FEI EK Dressuur als het CHIO Rotterdam plaatsvinden, is er nog grootser uitgepakt.

Dat begint al bij de entreetent, die dit jaar groter en luxer is dan tevoren. Door de enorme belangstelling voor het FEI EK Dressuur is er voor een nieuwe opzet van de tribunes en hospitality ruimtes gekozen. Helemaal rondom het terrein zijn tribunes met daarboven een verdieping met loges en daarboven weer een verdieping met skyboxen. Zo is er voor zoveel mogelijk toeschouwers een tribuneplaats.

De restaurants zijn iets anders opgezet dan andere jaren. Het vertrouwde restaurant in het Stroodorp is veranderd omdat ook daar een tribune is gekomen. Dat houdt in dat er tijdens de EK een zelfbedieningsrestaurant is dat bij het CHIO weer een andere opzet heeft (met bediening). Verder in het Stroodorp een Aziatische hoek en natuurlijk de snackcorner van Bram Ladage. Ook de Champagnebar en Internationale bar zijn er weer en ook hier kan eten besteld worden van de barkaart. In de nieuwbouw is een specialiteitenrestaurant met een beperkt aantal zitplaatsen. Maar niet alleen de bezoekers ervaren de nieuwe mogelijkheden. Ook op het stallingterrein heeft Heesterbeek een uitbreiding van de faciliteiten gerealiseerd met o.a. een eigen catering voorziening.

Een niet geringe klus, in ongeveer een maand tijd wordt er een hippisch dorp uit de grond gestampt, dat gedurende 2 weken intensief wordt bezocht maar waar steeds met de grootste omzichtigheid met de bijzondere locatie rekening wordt gehouden. En na het 63ste CHIO Rotterdam zorgt Heesterbeek er weer voor dat wandelaars in het Kralingse Bos nergens aan merken dat er een festijn voor tienduizenden mensen heeft plaatsgevonden.

  • Deel dit artikel