Engelse & Nederlandse dressuurtop ontmoeten elkaar tijdens Online GP Dressage Challenge

CHIO / Hickstead
2

Half juli zullen Engelse en Nederlandse dressuurruiters de Grand Prix proef rijden tijdens de online GP Dressage Challenge georganiseerd door CDIO Hickstead en CHIO Rotterdam. Van elk land rijden tot 20 combinaties de officiële Grand Prix proef voor de camera in de dressuurpiste van respectievelijk Hickstead en Rotterdam. De internationale juryleden Stephen Clarke en Mariette Sanders - van Gansenwinkel geven live commentaar en kijkers kunnen online de proeven beoordelen. De data en uitzendkanalen van deze dressuuruitzending van de online GP Dressage Challenge met live commentaar worden binnenkort bekend gemaakt.

Grand Prix ruiters in beide landen, waaronder Charlotte Dujardin (GBR), Emile Faurie (GBR) en de Nederlandse bondscoach Alex van Silfhout reageerden positief op dit initiatief. De volledige line up wordt nog bekend gemaakt.

"De hele hippische wereld keek uit naar dit Olympische jaar. Het Corona-virus heeft niet alleen geleid tot het annuleren van de Olympische Spelen en onze wedstrijden in Rotterdam en Hickstead, het was ook een grote teleurstelling voor alle fans van onze sport, die hun favoriete ruiters en paarden dit jaar waarschijnlijk niet in actie kunnen zien", zegt Patrick van der Meer, directeur sportief dressuur van het CHIO Rotterdam. "Samen met CDIO Hickstead kunnen we op deze manier toch laten zien hoe de dressuurtop zich heeft ontwikkeld tijdens de lock down."

"Wij zijn enthousiast over de online challenge tussen deze twee topdressuurlanden", zegt Dane Rawlins, toernooidirecteur van CDIO Hickstead. "Voor de ruiters is dit een uniek meetmoment op weg naar Tokyo 2021 en een kans om weer even de wedstrijddruk te ervaren die ze dit jaar volledig moeten missen. En voor alle dressuurfans is het natuurlijk een kans om een glimp van hun favoriete Grand Prix dressuurcombinatie te zien."

De proeven worden gefilmd zonder publiek. Meer informatie over deelnemers, uitzending, startlijsten, sponsoren, etc. volgt en wordt bekend gemaakt via chio.nl en dressageathickstead.com en op de social media kanalen (volg hashtag #rotterdamhicksteadgpc).

  • Deel dit artikel