EK Children: Nederland eindigt in de middenmoot

DSC 7911 bewerlt

De eerste keer dat Nederland een team afvaardigde naar een EK Children zat er niet meer in dan een elfde plaats. Na de eerste manche stond Nederland in het Spaanse Vejer de la Frontera nog ex aequo tiende met acht strafpunten. In de tweede manche zat het niet mee.

Niels Kersten liep vijf strafpunten op. Ralph Slaats bleef in de eerste manche foutloos, maar kwam nu met twaalf strafpunten aan de finish. Laurie Touw slaagde er wel in foutloos te blijven en revancheerde zich daarmee voor de twaalf strafpunten uit de eerste manche. Slotruiter Lars Kersten kon het teamresultaat met negen strafpunten niet meer opvijzelen.

De Childrenrubrieken zijn in andere landen populair, in Nederland stijgt de belangstelling volgens Steeghs. “De belangstelling groeit naarmate er meer wedstrijden komen in Nederland en duidelijk wordt dat er internationaal ook een mooie competitie is. Ik sprak hier de Spaanse bondscoach en hij vertelde dat hij vier jaar geleden met moeite een team kon samenstellen. Nu worden in Spanje selectiewedstrijden gehouden met zestig deelnemers. Ik verwacht de komende jaren in Nederland eenzelfde ontwikkeling.”

In de troostfinale op zaterdag sloten de Nederlandse Children het EK af met een vijfde plaats voor Niels Kersten met Zieno. Broer Lars werd hierin elfde met Winnie, voor Laurie Touw met Canturo’s Girl op de twaalfde plaats.

Uitslag landenwedstrijd Children:

1. Frankrijk 4
2. Denemarken 8(na barrage)
3. Hongarije 8 (na barrage)
11. Nederland 22
Niels Kersten - Zieno – 4/5;
Ralph Slaats - Dakiro – 0/(12);
Laurie Touw - Canturo’s Girl – (12)/0.
Lars Kersten - Winnie - 4/9.

  • Deel dit artikel