We gaan het gewoon doen; op z'n Rotterdams het CHIO organiseren!

CHIO
4669284 A C783 442 C A164 967 D95 F25 BBB 1 201 a

Eindelijk.... het is nu vrijwel zeker dat Ron Voskuilen het CHIO Rotterdam in zijn rol als directeur gaat mee maken. In september 2019 werd hij aangesteld als algemeen directeur en sinds die tijd heeft hij vanwege Corona op papier tientallen versies van het internationale 5* paardensportevenement uitgewerkt. Nu gaat hij voor het eerst het evenement meemaken. Hij vertelt zelf over die tijd en over de komende bijzondere 72ste editie van het CHIO Rotterdam:

"Ja, we gaan het op z'n Rotterdams gewoon doen; het 72ste CHIO organiseren. Het wordt een andere editie dan anders, maar zeker een editie waar de sport geweldig beloofd te worden. Meer dan ooit staat de sport voorop. Met het CHIO Rotterdam als laatste halte voor de Olympische Spelen, en in een tijd waarin de ruiters en paarden letterlijk staan te trappelen om de ring in te mogen. Ze hebben tot nu nauwelijks grote wedstrijden kunnen rijden.
Wij gaan de sport in ieder geval online aanbieden, vooral ook omdat de mogelijkheden voor publiek nu zo beperkt zijn. Tegelijk is dat voor ons een mooie kans, het was toch al onze ambitie om de online sportbeleving te laten groeien, laten we er nu dan maar meteen mee beginnen. We willen natuurlijk dat de beleving van het fysieke evenement in de toekomst weer breed terug komt, maar we snappen dat we online een nog veel groter publiek kunnen bereiken.

Kleiner evenement; minder overlast voor de omgeving

Doordat we dit jaar geen 'groot' publieksevenement zijn, zal de overlast voor de buurt ook veel kleiner zijn. Zo blijft het bos beter toegankelijk dan in voorgaande jaren. Het terrein bij pannenkoekenhuis De Big, dat normaal bij het evenemententerrein hoort, is dit jaar gewoon bereikbaar. En ook in het bos zullen we niet overal van die grote hekken met zwarte zeilen hoeven te plaatsen. Op het traject van het stallingsterrein naar het stadion gaan we dit jaar lage hekken zonder zwarte zeilen plaatsen, dat is prettiger wanneer je in het bos wandelt. En de Kralingseweg blijft dit jaar waarschijnlijk open voor verkeer.

Het was en is een bijzondere tijd. De evenementenbranche heeft het moeilijk gehad, bedrijven en mensen werkzaam in de evenementenbranche hebben tijden lang geen enkel uitzicht gehad, sponsors hadden het druk met andere zaken en ook voor sporters is het een gekke tijd. Financieel was het ook anders dan anders. Het komende CHIO gaat zeker geen geld opleveren maar we denken dat we alle risico's goed afgedekt hebben. En ook al is er nu weer zicht op versoepelingen is het nog altijd een grote zoektocht om te kijken wat kan en wat niet kan. We weten nog zoveel niet...

Nog veel praktische zaken regelen

De komende weken zullen we nog veel praktische zaken moeten regelen. Zo ben ik heel benieuwd hoe de testbereidheid zal zijn. Van de ruiters weten we dat ze er geen enkel probleem mee hebben. Als zij kunnen rijden hebben ze daar graag zo'n wattenstaaf in de neus voor over. Maar de noodzaak om te testen zal waarschijnlijk ook voor andere aanwezigen gelden. De komende weken zal daar meer duidelijkheid over komen.

Onze crew is zich aan het verdiepen in de logistieke patronen op het terrein, zaken als catering en zorgen dat de anderhalve meter overal gewaarborgd is.

Kaarten verkopen en massaal publiek ontvangen zal er niet inzitten dit keer maar we gaan kijken of we binnen wat kan en mag. toch trouwe CHIO relaties, vrijwilligers en de leden van de Rotterdamsche Manège van de sport kunnen laten genieten.

Ik wil graag besluiten met een dankwoord aan alle partijen die met ons meedenken en ons steunen om dit 72ste CHIO Rotterdam te realiseren. Wij gaan ons best doen om er een topevenement van te maken!"

  • Deel dit artikel