Ehrens wil met springteam winnen in Rotterdam

ROTTERDAM (KNHS) - Dit weekeinde maakte de bondscoach van de springruiters Rob Ehrens bekend met welk team hij op 26 augustus in Rotterdam van start wil gaan in de finale van de FEI Nations Cup competitie. Ehrens heeft gekozen voor Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Van Grunsven Simon, Maikel van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Verdi, Jur Vrieling (Holwierde) met VDL Bubalu en Erik van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Utascha SFN. Als reserve heeft Ehrens Gerco Schröder (Tubbergen) aangewezen met Eurocommerce New Orleans.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

"Ik ben nu zeven jaar bondscoach en voor het eerst kom ik met mijn team als lijstaanvoerder in de FEI Nations Cup competitie naar Rotterdam. Ook hebben we onder mijn leiding hier nog nooit kunnen winnen. Dat wil ik graag veranderen. Winnen in Rotterdam en de competitie winnend afsluiten!", aldus Ehrens, die verder vertelde: "Bij alle eigenaren en ruiters is het besef honderd procent aanwezig dat voor ons het EK in Madrid van levensbelang is. Daar moeten we ons, afgezien van reeds voor de Olympische Spelen geplaatste landen, bij de eerste drie rijden. Dat is dan ook de reden dat de ruiters die in aanmerking komen om naar Madrid te kunnen gaan niet naar de GCT wedstrijd in Rio en de wedstrijd in Calgary gaan. Ik ben erg blij dat de eigenaren en ruiters zoveel betrokkenheid bij ons team hebben. Bij iedereen staat alles in het teken van het EK in Madrid".

Voor Ehrens is de FEI Nations Cup, komende vrijdag 26 september, dan ook de generale repetitie voor het EK. "We hebben dit jaar een ruimere keuze mogelijkheid als in 2010, toen we naar de WEG in Kentucky gingen. Wie naar Madrid gaan is voor mij nu nog niet zeker, maar ik ben er van overtuigd dat de prestaties van de ruiters tijdens de landenwedstrijd mij de duidelijkheid zullen verschaffen", aldus de bondscoach, die een beroep doet op Leon Thijssen (Baarlo) met Tyson, Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Regina Z, Gert-Jan Bruggink (Weerselo) met Primeval Wings en Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) met Eurocommerce Seoul voor de landenwedstrijd in Calgary, die in het weekeinde voor het EK op het programma staat. Tussen het CHIO Rotterdam en Calgary staat de GCT wedstrijd in Rio de Janeiro op de wedstrijdkalender.

Voorts meldde de directeur sportief van het CHIO in de discipline springen, Emile Hendrix, dat er een topveld naar het CHIO komt. "We zijn blij dat we van de wereldranglijst van de beste 20 er zestien aan de start hebben. Daaronder ook de Canadees Eric Lamaze met Hickstead. Beide voeren de rankinglijst aan, dus voor zowel ruiters als paarden", aldus Hendrix.

Naast de vijf teamruiters mocht Rob Ehrens nog elf Nederlandse ruiters selecteren en daar nog twee leden van het Rabo Talententeam aan toevoegen. Die twee ruiters zijn Aniek Poels (Swolgen) en Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen). In totaal komen er 65 ruiters en zestien landen aan de start en is er in de Grote Prijs op zondag en in de landenwedstrijd tweemaal 200.000 euro aan prijzengelden te verdelen.

  • Deel dit artikel