Ehrens kiest voor een nieuwe melange

Chio ehrens

ERMELO/HICKSTEAD (KNHS) - Het Oranje kwartet dat komende vrijdag in Hickstead van start gaat in de zesde wedstrijd van de FEI Nations Cup competitie is een geheel nieuwe melange. Bondscoach Rob Ehrens heeft ditmaal gekozen voor Piet Raijmakers jr. met Van Schijndel's Rascin, Leon Thijssen met Tyson, Wout-Jan van der Schans met Eurocommerce Seoul en Gert-Jan Bruggink met Primeval Wings. Rabo Talententeamlid Anniek Poels neemt met Asteria de plaats in op de reservebank.

"Het mag dan een opvallende samenstelling genoemd worden, maar Piet Raijmakers jr. heeft in het Zweedse Falsterbö met een dubbele foutloze ronde laten zien waar hij en zijn paard Van Schijndel's Rascin toe in staat zijn. Ook in Sankt Gallen leverde deze combinatie een belangrijke bijdrage aan de overwinning die het Nederlandse team daar behaalde. Leon Thijssen maakte deel uit van het team dat in Falsterbö als vierde eindigde en na een tegenvallende eerste manche revancheerde hij zich ijzersterk door in de tweede manche foutloos te blijven. Wout-Jan van der Schans is met Eurocommerce Seoul bezig aan een sterk seizoen en zij zijn denk ik klaar om nu op het hoogste niveau te laten zien waar toe zij in staat zijn. Datzelfde geldt voor Gert-Jan Bruggink met Primeval Wings. In mijn ogen een team waarmee we op zijn minst de leidende positie in de competitie kunnen vasthouden", aldus Rob Ehrens, die Anniek Poels meeneemt als reserve.

"Deze jonge dame heeft het afgelopen jaar vele goede wedstrijden gereden en ik vind het mooi om zo iemand ook eens aan een wedstrijd op dit niveau te kunnen laten ruiken. In Geesteren bewees ze dat ze, zoals dat in Falsterbö het geval was toen pal voor de wedstrijd Vincent Voorn zich moest terugtrekken en Piet Raijmakers zijn plek moest innemen, op topniveau goed kan presteren", aldus Ehrens. Hij resit met hetzelfde team ook door naar Dublin, waar een week later de één na laatste wedstrijd van deze reeks op het programma staat. "Er is één verschil. Poels gaat na Hickstead naar huis en haar plaats wordt dan ingenomen door Leopold van Asten met VDL Groep Santana. Het doel is om in Rotterdam als klassementsleider van start te gaan en hopelijk deze reeks, als kroon op een ijzersterk seizoen, in de thuiswedstrijd winnend af te sluiten".

  • Deel dit artikel