Een echte Vriend is er ook in moeilijkere tijden

CHIO
53 200206 ML Vrienden van het CHIO Breeman DSC3044

Voorzitter Pieter Baan van de Vrienden van het CHIO werkt momenteel net als heel veel anderen vanuit huis. Gelukkig heeft hij tussen alle online meetings even tijd om ons uit te leggen hoe het de business club Vrienden van het CHIO in deze rare tijd vergaat.

“Natuurlijk was het voor de Vrienden van het CHIO een teleurstelling toen ze hoorden dat het evenement in juni niet doorging. Maar het is zoals het is, iedereen moet met de situatie omgaan en de meesten van ons behoren gelukkig niet tot de schrijnende gevallen die het, of vanwege hun gezondheid, of vanwege hun sociaal-maatschappelijke situatie, nu wel heel erg moeilijk hebben.


Ons Vriendenbestuur heeft daags na het besluit om het CHIO dit jaar niet door te laten gaan online overleg gehad. Het is nu alle hens aan dek, we moeten het CHIO behouden. We waren het er allemaal over eens, Vriend van het CHIO zijn zegt eigenlijk alles, dat ben je niet alleen in de jaren dat het goed gaat en er een mooi evenement is… dat ben je ook als het even wat minder goed gaat.

Daarom moeten we er als Vrienden van het CHIO aan bijdragen dat de continuïteit van de organisatie van het CHIO Rotterdam gewaarborgd is. Er zijn nu eenmaal kosten gemaakt, ook dit jaar en de organisatie moet ook verder kunnen werken aan editie 2021. Wij hadden onze nota’s voor het lidmaatschap van de Vrienden al aan het begin van het jaar verstuurd en zien gelukkig dat de meeste Vrienden die ook al voldaan hebben en dat ook niet gaan terugdraaien. We hopen dat iedereen dat doet. Zo kunnen we het CHIO helpen en hopen we ook na de zomer onze Vrienden activiteiten weer te kunnen opstarten. De Vrienden zijn een business club met een 12-maanden kalender. Er is een idee om na de zomer, als het weer mag, een speciaal evenement te hebben, een soort mini-CHIO en in het najaar weer te starten met onze reguliere Vriendenbijeenkomsten. Ik hoop voor iedereen dat er snel wat verlichting komt in de situatie maar voor nu houden we gewoon nog even vol!”

  • Deel dit artikel