Edward Gal wint CDN Grand Prix met GLOCK’s Toto jr. N.O.P.

KNHS
JK CHIO002 NED Gal Edward Glocks Toto Jr N O P CDN DSC 1235

Edward Gal won vanmiddag de eerste rubriek, de nationale Grand Prix, met GLOCK’s Toto Jr. N.O.P. De score in deze Olympische observatiewedstrijd kwam uit op 75.399 procent. Dinja van Liere eindigde als tweede met de merrie Haute Couture. Thamar Zweistra bezette in de uitslag de plaatsen drie en vier met de Hexagon-paarden Ich Weiss en Double Dutch.

Het was niet de beste proef van Edward Gal en de tienjarige hengst GLOCK’s Toto jr N.O.P. Op het NK vorige maand en in september vorig jaar en de wedstrijden in Opglabbeek en Exloo wist deze zoon van Totilas meer te imponeren. Er slopen wat foutjes in de proef, omdat GLOCK’s Toto Jr N.O.P niet optimaal met zijn aandacht bij zijn ruiter en zijn werk was. Toch was wel weer duidelijk dat de zwarte hengst heel veel talent heeft. Magnus Ringmark uit Zweden, de Duitse Katrina Wüst en Francis Verbeek van Rooy, die ook deel uitmaken van de jury in Tokio, beoordeelden de proef met een totaal van 75.399 procent. Alle drie zetten ze de combinatie op de eerste plaats. Morgenmiddag in de Grand Prix Special mogen Gal en GLOCK’s Toto Jr N.O.P. nogmaals laten zien wat ze waard zijn. Deze wedstrijd is (exclusief) te zien via H&C.

Morgenochtend (aanvang 8.00 uur) in de Landenwedstrijd brengt Edward Gal de hengst GLOCK’s Total US aan start. Hij vormt dan samen met zijn partner Hans Peter Minderhoud (GLOCK’s Dream Boy N.O.P.), Marlies van Baalen (Go Legend) en Dinja van Liere (Hermès) TeamNL. Bondscoach Alex van Silfhout zal dan net als vandaag observeren hoe zijn combinaties presteren. Zaterdag is de finaledag van de landenwedstrijd.

Dinja van Liere reed in de nationale Grand Prix de merrie Haute Couture naar de tweede plaats. Het percentage van 71.158% bleef achter bij de scores eerder dit seizoen. In de mooie dressuurpiste, waar helaas geen publiek omheen zat, leek de merrie wat last te hebben van spanning.

Thamar Zweistra startte als eerste van de tien deelnemers met Hexagon’s Ich Weiss, waarmee ze op de derde plaats eindigde. Met haar meer ervaren hengst Hexagon’s Double Dutch werd Thamar vierde.

Adelinde Cornelissen ontbrak in Rotterdam. Haar tienjarige hengst Governor (v.Totilas) was niet 100 procent fit. Dat gold ook voor GLOCK’s Zonik waarmee Hans Peter Minderhoud de laatste maanden een combinatie vormt. Na goede resultaten in Frankrijk zou Rotterdam hun eerste wedstrijd op Nederlandse bodem zijn geweest.

photo credits: Judith Kuivenhoven

  • Deel dit artikel