Edward Gal wederom heer en meester

0cff457a 32cc 4282 902c 57d74ac7c3ef

Naast de top dressuurrubrieken voor de FEI Nations Cup, wordt er ook op het hoogste dressuurniveau gestreden in de CDI3*. Voor Nederland komen in deze wedstrijd vele topcombinaties in actie. Edward Gal was, net als gisteren in de Grand Prix van de FEI Nations Cup, ook nu de glorieuze winnaar. Ditmaal zadelde Gal Glock’s Voice.

Gal liet met de fris ogende en goed aantredende Glock’s Voice een mooi afgewerkte proef zien die goed was voor 74.261%. Achter Gal kwamen de Zweedse Vilhelmson en de Amerikaan Steffen Peters.

In hun kielzog volgden een hele rits Nederlanders die allen goede, belofte volle verrichtingen lieten zien. Hans Peter Minderhoud reed Zanardi met 72.239% naar plaats vier. Daar achter Adelinde Cornelissen met Aquido ((72.174%), gevolgd door KNHS Talententeamlid Anne Meulendijks met MDH Avanti N.O.P. (71.304%) en Diederik van Silfhout met Expression (71.261%).

Observatiewedstrijd
Voor de dressuurruiters is het CHIO Rotterdam een officiële observatiewedstrijd. Om alle scores van de combinaties vergelijkbaar te kunnen beoordelen, is het jurycorps voor de FEI Nations Cup en voor deze CDI3* gelijk. Bondscoach Rien van der Schaft volgt in Rotterdam al zijn potentiele teamruiters uiteraard op de voet. “Ik ben zeer tevreden”, vertelt hij. “Edward reed echt weer heel goed, het was misschien wel de beste proef die ik van Voice gezien heb. Ook de andere Nederlandse combinaties reden sterk, natuurlijk zijn er hier en daar nog kleine dingetjes, maar het geeft vertrouwen voor de toekomst.”

  • Deel dit artikel