Edward Gal en wonderhengst Glock’s Zonik starten in CDI 3* CHIO Rotterdam

Zonik klein

Twee weken geleden maakten Edward Gal en Glock’s Zonik in Roosendaal hun internationale Grand Prix debuut. En met succes! In alle proeven scoorde de combinatie boven de 75%, dat is zelfs hoger dan het internationale Grand Prix debuut van Edward en Totilas in 2009. De FEI regels bepalen dat een combinatie tenminste twee internationale wedstrijden op Grand Prix niveau moet hebben gereden om in een landenteam te mogen deelnemen. Het CHIO Rotterdam is voor Edward en Glock’s Zonick de tweede internationale wedstrijd. Gelukkig heeft het CHIO Rotterdam ook een volledige CDI 3* wedstrijd op het programma staan, die in het nieuwe InterChem stadion verreden wordt met meer tribune plaatsen dan voorheen.

“We herinneren ons nog heel goed hoe Anky van Grunsven in 2006 in de nieuwe Rotterdam piste een wereld record reed en hoe Edward in 2009 met Totilas in Rotterdam in de internationale Grand Prix debuteerde,” zegt Laurens van Lieren, directeur sportief dressuur van het CHIO Rotterdam. “Dat was pure magie! Deze combinatie van Edward Gal en Glock’s Zonik zou ook wel eens zo’n magisch moment in het Kralingse Bos kunnen worden. Ik verheug me er erg op!

De CDI 3* Grand Prix vindt op vrijdag 23 juni plaats en op zaterdag 24 juni zijn de Grand Prix Special en de Grand Prix Kür op Muziek. Voor kaarten : http://chio.nl/nl/kaartverkoop/kaartverkoop-2017#.WTr2ahOLSfU

Foto: Jessica Pijlman / Made by Jessy

  • Deel dit artikel