Dura Vermeer 70 jaar sponsor CHIO Rotterdam

22 06 2017 duravermeer 2929

In 1948 heeft Job Dura sr aan de wieg gestaan van het eerste internationaal paardenconcours in Rotterdam.

Samen met een groepje van enthousiaste notabelen wilde Dura de stad graag een evenement geven en hij zei tegen de toenmalige directeur van de Rotterdamsche Manège Adolf Klebe: “Klebe zullen we een internationaal concours beginnen?” Nu 70 jaar later staat Dura Vermeer nog altijd als Legacy Partner achter het CHIO Rotterdam en is daarmee een van de oudste sponsoren van de internationale topsport en de oudste sponsor van het CHIO Rotterdam.

Dura Vermeer heeft onafgebroken het evenement gesteund en ingezet voor hospitality, netwerk en merkbekendheid. Iedereen die er toe doet in de bouw- en vastgoedwereld kijkt er ook dit jaar weer naar uit om elkaar te ontmoeten op het CHIO Rotterdam dat zich van een kleinschalig springconcours heeft ontwikkeld tot een toonaangevend 5* evenement met twee officiële landenwedstrijden en een plek in de top 3 van hospitality sport evenementen. “Wow, opa zou trots geweest zijn als hij kon zien wat er nu staat, hier in het Kralingse bos,” zegt Job Dura Jr., voorzitter raad van bestuur Dura Vermeer en bestuurslid van het CHIO Rotterdam. “En ik ben er nog steeds trots op om betrokken te zijn bij dit evenement van betekenis. Ook na 70 jaar neemt de importantie van het evenement voor de stad, de sport en de ondernemers jaar naar jaar toe. En het wordt elk jaar mooier en beter!”

“Als organisatie zijn wij natuurlijk ongelooflijk blij en dankbaar met zo’n trouwe sponsor,” zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. “Een verbintenis van 70 jaar aan één evenement komt volgens mij in de internationale paardensport niet voor. Weliswaar is FEI Top partner Longines al sinds 1878 verbonden de paardensport en ook al lange tijd aan ons evenement, toch denk ik dat de een op een relatie met Dura Vermeer, die wij hier in Rotterdam hebben, uniek is. We gaan ons gezamenlijk jubileum dan ook graag gepast vieren van 21 t/m 24 juni a.s."

  • Deel dit artikel