Duitsland wint FEI Nations Cup in Sopot

FEI
1 mb Janne

Met twee dubbele foutloze ritten was het Duitse team oppermachtig in de tweede kwalificatie van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2022 Europe Division 1 competitie s in Sopot, Poland vandaag. Frankrijk eindigde als tweede en Zwitserland op de derde plaats.

Met foutloze rondes van anne Friederike Meyer-Zimmermann met Messi van’t Ruytershof en Andre Thieme op DSP Chakaria stond Duitsland op pole position voor de overwinning, alhoewel Thieme nog wel moest presteren in de tweede ronde. Dat ging goed, de Europees kampioen liet alle balken in de lepels en droeg bij aan de overwinning voor het Duitse team.

Dat was anders toen teamleden Philipp Weishaupt met Coby 8 en Christian Kukuk met Mumbai in de eerste ronde ieder een balk hadden. Het Franse team had 7 strafpunten met mooie foutloze rondes van Kevin Staut (Scuderia 1918 Viking d’La Rousserie), Edward Levy (Uno de Cerisy) en Julien Gonin (Valou du Lys) terwijl Gregory Cottard (Bibici) pech had met de tweede hindernis.

Ook de Zwiters gingen met een dubbele foutloze ronde van Edouard Schmitz (Gamin van’t Naastveldhof) met slechts 8 strafpunten naar de tweede manche, waardoor Duitsland, Thieme in het bijzonder, wits dat hij geen fouten mocht maken. Bij een springfout zou de overwinning naar het Franse team gaan. Thieme gallopeerde ruim binnen de tijd foutloos rond en verzekerde de overwinning voor het Duitse team.

Ierland eindige als vierder vandaag met twee foutloze rondes door Denis Lynch en Brooklyn Heights. Polen eindigde op de vifde plaats terwijl ZZweden, Denemarken en Norwegen de laatse drie plaatsen bezetten.


De resultaten van vandaag zetten het Duitse team met 170 punten op een tweede plaats in het klassement van de Longines FEI Jumping Nations Cup Europe Division 1. De Zwitsers, de winnaars van Sankt Gallen staan aan de leiding van het klassement met 180 punten. Slechts zeven van de teams in deze divisie mogen door naar de finale bij de Real Club de Polo in Barcelona (ESP) eind september. Het CHIO Rotterdam is de volgende wedstrijd in deze competitie en de Longines FEI Nations Cup is op vrijdag 24 juni a.s.

  • Deel dit artikel