Duitsland pakt de eerste punten FEI Nations Cup Europe Division 1

Lummen DLD

Andre Thieme bezorgde Duitsland in een bloedstollende barrage tussen Duitsland, Frankrijk en België tijdens de openingswedstrijd van de FEI Nations Cup™ Jumping 2017 Europe Division 1 in Lummen het maximale aantal punten.

De winnaars van de FEI Nations Cup van afgelopen jaar stonden na de eerste twee ronden samen met Frankrijk en gastland België op een totaal van slechts 4 strafpunten zodat een combinatie van elk team in de barrage moest aantreden voor een strijd tegen de klok.

De Belg Pieter de Vos startte als eerste maar door een miscommunicatie met zijn paard Dream of India Greenfield eindigde zijn parcours door een weigering bij de eerste dubbelsprong. De Duitser Thieme startte als tweede in de barrage en maakte geen fouten en zijn snelle tijd van 39.75 seconds maakte de rit van de Franse Penelope Leprevost een ware uitdaging. De Franse amazone maakte geen fouten en reed met haar 12-jaar oude merrie Ratina d’La Rousserie een snelle rit maar helaas een seconde langzamer dan de Duitser. Daarmee eindigde Frankrijk op de tweede plaats.

Vijf teams reden in Lummen voor kwalificatiepunten voor de FEI Nations Cup™ Jumping 2017. Duitsland pakte het maximum aantal punten (100) en Frankrijk verdiende er 90. Italië werd vierde.

Uitslag:

1. Team Duitsland 0 strafpunten - barrage 39.75 sec
2. Team Frankrijk0 strafpunten - barrages 40.47 sec
3. Team Belgie 4 strafpunten - barrage 51.76 sec

FEI Nations Cup™ Jumping - Division 1 tussenstand
1 Team Duitsland 100 punten
2 Team Frankrijk 90 punten
3 Team Italie 70 punten
4 Team Zweden 50 punten
5 Team Spanje 45 punten
6 Team Nederland *Division 1 Team: niet gestart in Lummen
6 Team Ierland *Division 1 Team: startte in Lummen, maar niet voor punten
6 Team Zwitserland *Division 1 Team: startte in Lummen, maar niet voor punten

  • Deel dit artikel