Duitsland aan de leiding bij de team, de Zweed Fredricson wint de openingswedstrijd

FEI
BJS 1438 822 HM All In Peder Fredricson

Met vier goede snelle rondes zorgde het team van Duitsland vandaag voor een flinke voorsprong in het jachtparcours tijdens de openingswedstrijd van het Longines FEI Europees Kampioenschap Springen.

De Zweed Peder Fredricson en H&M All In, individueel winnaar van het goud tijdens het EK in 2017, won de wedstrijd vandaag met een sensationele rit. De Oostenrijker Max Kuhner en Chardonnay eindigden op een tweede plaats voor de Brit Ben Maher en Explosion W die derde werden.

Regerend wereldkampioen Simone Blum (DSP Alice), Christian Ahlmann (Clintrexo Z), Marcus Ehning (Comme Il Faut) en Daniel Deusser (Scuderia 1918 Tobago Z) eindigden alle vier in de top 13 en zij gaan morgen in pole positie de eerste ronde van de landenwedstrijd in voor Frankrijk dat tweede is en Zweden op de derde plaats. Groot Brittannië is vierde, Zwitserland vijfde en de regerend Europees kampioenen Ierland staan op een zesde plaats van de 15 deelnemende landen.

In totaal nemen 70 combinaties deel aan de strijd om de individuele medailles en strijden tien landen om drie Olympische kwalificaties deze week.  • Deel dit artikel